Altı 4 kat otopark üstü yeşil alan olacak

18 Nisan 2013 18:47

Eski İl Özel İdaresi binasının yıkılmasının ardından bu alana ne yapılacağı konusu günlerdir tartışılıyordu. Tartışmaların ışığında önemli bir projede fikir birliğine varıldığı öğrenildi. Bu alana altı 4 katlı Isparta’nın ihtiyacını karşılayacak nitelikte otopark yapılacak, üstü ise insanların rahatça vakit geçirebileceği kent kimliğini yansıtan meydan olacak.

Eski İl Özel İdare binasının yıkımının ardından bu bölgeye ne yapılacağı konusu netlik kazanmaya başladı. Bu bölgeye otel ya da iş merkezi yapılması hususunda fikirler ortaya atıldı. Ancak edinilen bilgilere göre bu bölgeye Isparta’nın en öncelikli sorunlarından biri olan otopark sorunu ile kent kimliğini yansıtan bir meydan yapılacak.

KENT MEYDANI HAYALİ GERÇEK Mİ OLUYOR?

Özellikle Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın, son yıllarda bir kent meydanı yapma hayali vardı. Bunu hemen hemen her platformda dile getiren Günaydın, ilk olarak Kaymakkapı Meydanı üzerinde projelere geliştirmiş ancak hayata geçirememişti.

YAKLAŞIK 5 BİN M2 BOŞ ALAN ORTAYA ÇIKTI

Eski İl Özel İdare binasının yıkılmasının ardından bu bölgede yaklaşık 5 bin m2 boş alan ortaya çıkmış olacak. Bu alan Başkan Günaydın’ın Kent Meydanı hayalini gerçekleştirmesine yetecek gibi görünüyor. Günaydın’ın şimdiden bu bölge üzerinde fikir geliştirmeye başladığı da alınan bilgiler arasında.

ALTI OTOPARK ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLACAK

Bu fikrin Isparta’nın öncelikli sorunlarını çözeceği için herkes tarafından benimsenmesi bekleniyor. Özellikle Isparta’nın bürokratları ve yöneticiler bir kent meydanı olması hususunda zaman zaman görüşlerini dile getiriyorlardı. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

Bu haber 659 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...