Çocuklar eğlenirken öğrenecek

18 Nisan 2013 18:25

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 1. katında bulunan çocuk kütüphanesi konsept bir yapıya kavuştu. 17 binden fazla kitabın bulunduğu yeni kütüphanede amaç; Çocukları eğlendirirken öğretmek.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çocuk kütüphanesini baştan aşağı yeniledi. Yeni kütüphane Türkiye’de konsept olma özelliğini taşıyan ilk kütüphane oldu. Bakanlık yetkilileriyle ortaklaşa yürütülen çalışma neticesinde ortaya çıkan yeni kütüphaneden 3 yaşından 14 yaşına kadar tüm çocuklar faydalanabilecek.

FEN VE TEKNOLOJİ ALANINDA HİZMETLER SUNULACAK

Yeni kütüphanenin içinde çocukların ilgisini çekecek oldukça fazla etkinlik yer alıyor. Bunlardan bazıları; Sınırsız internet, PS3 oyunları, fen alanında öğretici mekanizmalar, okuma alanları, dinlenme alanları, televizyon izleme olanağı.

AMAÇ EĞELENDİRİRKEN ÖĞRETMEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, kütüphaneyi yeniden düzenlerken çocukların burada vakit geçirerek öğrenmelerini sağlamayı hedeflediklerini ve bunu başardıklarını söyledi. Eski sistem kütüphanelerde sadece kitapların bulunduğunu ve çocukların sıkıcı bir ortamla karşılaştıklarını ifade eden Kılıç, “Halk kütüphanelerimiz her türlü bilgi belgelerin bulunduğu yerlerdir. 3 yaşından 14 yaşına kadar olan çocuklarımızın gönüllerince eğlenip bilgilenebileceği bir ortam oluşturduk. Bununla birlikte teknoloji alanları oluşturduk. Aynı zamanda kaldıkları süre içinde internetten sınırsız faydalanmalarını sağlayacağız. En önemlisi de fen bölümü oluşturduk. Fen ve bilim konularında eğlenceli şekilde öğretmeyi, bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Güven ve huzur içinde haftanın 6 günü kütüphanemiz tüm çocuklarımıza açıktır” dedi.

17 BİNDEN FAZLA KİTAP BULUNUYOR

Yeni çocuk kütüphanesinde aynı zamanda 17 binden fazla kitabın bulunduğunu açıklayan Kılıç, “İl Halk Kütüphanesinde toplam 58 bin, çocuk kütüphanemizde ise 17 bin kitap var. çocuklarımız alanın eğlenceli olmasından dolayı kütüphanemize oldukça ilgi duymaya başladılar. Kütüphanemiz Türkiye’de örnek olacak şekilde dizayn edildi. Konsept bir yapı. Çocuklarımızın ilgisini çekeceğini buranın uğrak yerleri haline geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...