Eski İl Özel İdare binasının yerine teklifler bekleniyor

18 Nisan 2013 18:23

Eski İl Özel İdare Binasının yıkılmasının ardından oraya ne yapılacağı hususunda açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, “İllaki oraya otel yapacağız diye bir şartımız yok. Gelebilecek bütün tekliflere açığız” dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, eski İl Özel İdare binasının yıkılmasından sonra bu bölgeye yapılması planlanan bina ile ilgili tavsiyelerde bulundu ve her türlü teklife açık olduklarını belirtti. Meclis olarak bu bölgeye ekonomiye katkı sağlayacak bir merkez kurulması yönünde fikir birliğine vardıklarını ifade eden Zabun, “Daha öncede meclis olarak taleplerimizi ortaya koyduk. Amacımız; Isparta’ya gelir getirici bir merkez inşa etmek. Biz konseptin içinde yer alacak görüş ve düşünceye açığız. Yıkım bittiği andan itibaren süreci de hızlandıracağız. Amaçlarımızdan biri de şehir merkezinde bulunan rantabl alanların harekete geçirilmesidir. Biz meclis olarak gelir getirecek proje üzerinde duruyoruz, yapılacak olan binanın ara katları gelir getirici olabilir. İllaki otel olacak diye bir şartımız yok.

ÖZEL İDARE, BELEDİYE VE BAKA ORTAK ÇALIŞMALIYIZ

Öte yandan biz Özel İdare olarak tek başımıza olmak istemiyoruz. Oranın projesinde ve yapımında Isparta Belediyesi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) olarak ortak hareket etmek istiyoruz. Projeler hususunda gerekli çalışmaları yapmalıyız. Bu sürecin içerisinde Isparta Belediyesi de aktif rol almalıdır. Rol paylaşımı ile ilgilide yıkımdan sonra süreci başlatacağız. Ön yargılı değiliz. Her teklife açığız. Yine kamuoyunun sunacağı teklif ve talepleri de bekliyoruz. Son olarak şunu belirtmek istiyorum orası asla ve asla atıl olmayacak” dedi.

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...