SDÜ bir ilke imza attı

18 Nisan 2013 18:18

SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu(TBMYO) alanında önemli bir ilke imza attı. İşyerlerinde bir yıl süreli mesleki eğitimi içeren Trimester Eğitim Modeli kapsamında, Yapı Denetimi Programı öğrencilerinin işyeri eğitimlerini daha kaliteli ve daha verimli hale getirebilmek amacıyla Isparta’daki 7 yapı denetim şirketi ile “İşyeri Eğitimi Protokolü” imzalandı.

SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, öğrencilerin daha kaliteli ve daha verimli eğitim alabilmeleri için Trimester Eğitim Modeli projesine imza attı. SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ramazan Kayacan, bu modele geçilmesiyle hem üniversitenin hem de yüksekokulun önemli bir öncü olma özelliğini kazandığını bildirdi.

İŞ DÜNYASİ DİPLOMANIN YANINDA UYGULAMA DA İSTİYOR

Doç. Dr. Ramazan Kayacan üretim ve hizmet sektörünün vazgeçilmez eleman kaynağının yetiştirilmesi açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu belirterek sadece diplomanın yetmediğini ve iş dünyasının diplomanın yanında uygulama ağırlıklı eğitimle yetişmiş elemanlar istediğini söyledi. Uygulamaya konulan Trimester Eğitim Modeli hakkında bilgiler veren Kayacan, “YÖK Genel Kurulu 2011 yılında MYO’larda Trimester Eğitim Modeline geçilmesi ile ilgili planlama yapmayı kararlaştırmış, bununla ilgili yasal düzenleme 6111 sayılı torba yasada yer almış ve böylece söz konusu eğitim modeline geçişin önü açılmıştır. Bu modelin en önemli özelliği, eğitim-öğretimin iki yılda 12’şer haftalık altı döneme dönüştürülmesinden ziyade, altı dönemin üç döneminin okulda, üç döneminin ise ilgili sektörlerde işyeri eğitimi şeklinde yürütülmesidir” dedi.

 

 

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...