“Isparta kutlu doğumda da yaygın bir kutlamayla Türkiye’ye örnek olacaktır”

18 Nisan 2013 18:15

‘Kutlu Doğum Haftası’ münasebetiyle İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı müftülük çalışanları ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

Ziyarette Memur-Sen İl Başkanı Osman Akçil ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Isparta Burdur Şube Başkanı Kadir Ali Kaya’da hazır bulundular.

Bu yıl ki ‘Kutlu Doğum Haftası’ ana temasının; ‘Peygamber ve İnsanlık Onuru’ olarak belirlendiğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu doğrultuda bir dizi kutlama programı hazırladıklarını bildirdi.

Müftü Avcı konuşmasında; “Öncelikle Sayın Valimize bütün etkinliklerimize destek veren teşekkür ediyoruz. Hafta boyunca ilimiz merkezde, ilçelerde ve köylerimizde kutlu doğum etkinlikleri düzenlenecek. Ayrıca Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş Süleyman Demirel Kongre Merkezinde halkımıza açık ‘Hz. Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans düzenlenecek” dedi.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, kutlu doğumun bir bayram havasında kutlandığını belirterek, karanlıktan aydınlığa çıkışın bayramı olduğunu söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Adeta bir pınar gibi milletin vicdanından gelen bir kutlama oluyor. Resulüllahın izinde sonsuz saadete gidiyoruz, biz bunu kutlamazsak neyi kutlayacağız.

Hakikaten bu Isparta’da sizin liderliğinizde arkadaşlar tarafından çok iyi götürülüyor. Isparta, her konuda Türkiye’ye örnek olduğu gibi kutlu doğumda da yaygın bir kutlamayla örnek olacaktır” dedi.   

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi. 

Bu haber 750 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...