“Kartvizit için değil Isparta’ya hizmet için varız”

18 Nisan 2013 17:58

ITSO Başkanlığına adaylığını resmen açıklayan işadamı Eyüp Avcular, yeni projelerini de açıkladı. Avcular, göreve kartvizit için değil, hizmet için geleceklerini belirterek; Teşvik, Kara Havacılık Okulu ile ilgili sanayileşme, Göller Bölgesi Ticaret Merkezi, Dereboğazı yolu, Isparta lobisi ve yeni ITSO binası gibi yapacaklarını bildirdi.

İşadamı Eyüp Avcular 11 Mayıs’ta yapılması planlanan Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için adaylığını resmen açıkladı. Avcular, yeni, genç bir ekip olarak tecrübe ve gençlerin dinamizmi ile bu seçimlerde mavi liste ile aday olduklarını belirtti. Isparta’nın ekonomik, ticari, sanayi, sosyal ve kültürel yönden gelişimi için genç bir ekiple ellerini değil vücutlarını taşın altına koyduklarını ifade eden Avcular, “Kartvizit için değil, Isparta’ya hizmet için varız” dedi.

ISPARTA’NIN SORUNLARI BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OLACAK

Öte yandan Isparta kamuoyunu meşgul eden ve Isparta gündemini oluşturan projelerin (hava yolu, kara yolu ve demir yolu) birinci öncelikleri olacağını belirten Avcular, “Isparta ekonomisine ve gelişimine katkı sağlayacak her türlü proje, yatırım ve girişimlerde ITSO bir nefer gibi katkı ve destek sağlayacak. Bunu yaparken de tüm bürokrasi kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversite ile işbirliği içinde olacaktır” diye konuştu.

GÖREVDE BULUNDUĞUMUZ 1995-2005 YILLARI

ARASINDAKİ İCRAATLARIMIZDAN BAZILARI

1995-2005 yılları arasında ITSO Başkanı iken yaptıklarını kısaca anlatan Avcular, şunları söyledi:

ISPARTA TİCARET BORSASINI KURDUK: Odamız TOBB'a ve Sanayi Bakanlığı’na 1996'da müracaat ederek Isparta'da senelerdir kurulmayan ITB’nin (Isparta Ticaret Borsası) ilk yönetimini oluşturarak 1997'de kurmuş ve borsa çalışmalarına maddi ve manevi destek vermiştir.

ISPARTA HALI İHTİSAS GÜMRÜĞÜNÜ KURDUK: Isparta'ya Halı İhtisas Gümrüğü kurularak el halılarının tüm Türkiye'ye girişi yalnızca Isparta'dan yapılması sağlanmıştır.

BAGEV VAKFINI KURDUK: Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel ekonomik kalkınma vakfı; BAGEV 1997'de (Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı), odamızın öncülüğünde bölgesel güç birliği oluşturmasıyla gerçekleşmiştir.

ISPARTA BÖLGESEL KALKINMA RAPORUNU YAYINLADIK: BAGEV tarafından hazırlanan Bölgesel Kalkınma Raporu (Isparta'nın ilk sanayi envanteri) 6 başlık altında iki ciltlik kitap olarak yayınlanmıştır.

DERİ OSB’Yİ KURDUK: 15 yıldır kangren haline gelen Deri Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı ihalesi yapılarak 2005 yılında fabrikaların yapılması aşamasına gelinmiştir. Isparta Deri Organize Sanayi Bölgesine her türlü engellemelere rağmen maddi ve manevi destek sağlanarak Deri Organize Sanayi Bölgemiz kurulmuştur.

TEKMER'İ KURDUK: Odamız öncülüğünde KOSGEB ve SDÜ işbirliği ile üniversite içerisinde Teknolojik Araştırma Merkezi (TEKMER) kurulmuş olup bilgisayar dahil tefrişatı odamızca yapılmıştır.

TEKNOKENT KURULUŞUNU BAŞLATTIK: Odamız ve SDÜ ortaklığında TEKNOKENT kurulumu çalışmaları başlamıştır. (Kurulumu gerçekleştirildi)

KOSGEB SİNERJİ MERKEZİNİ KURDUK: Türkiye'nin ilk KOSGEB tip 2 sinerji merkezi (KOBİ Destek ve Geliştirme Merkezi) odamız bünyesinde kurulmuştur.

ÜYELERİMİZE VAP EĞİTİMİ SAĞLADIK: Odamız ile milli prodüktivite merkezi arasında yapılan Isparta verimlilik artırma projesinde (VAP) 980 sanayici, işadamı ve temsilcilerine eğitim verilmiş ve saha çalışmaları yapılmıştır. Proje odamız tarafından finanse edilmiştir. Bu kapsamda MPM (Milli Prodüktivite Merkezi) Türkiye'de ilk defa şirketlere ve odamıza kurumsallaşma, vizyon geliştirme seminer ve eğitimlerini VAP kapsamında yapmıştır.

SÜLEYMAN DEMİREL OSB’Yİ KURDUK: 1995'de göreve geldiğimizde mahkeme kararıyla durdurulmuş olan SD Organize Sanayi Bölgesi'nin 1996'da mahkemeleri lehimize sonuçlandırılıp altyapısı yapılmış, elektriği getirilmiş ve 30 çalışır fabrikası ile faal hale gelmiştir. Çeşitli engellemelere rağmen 200 hektardan 600 hektara büyütme çalışmaları tamamlanmış olup Çevre Bakanlığı’na sunulmuştur.

ANKARA ETİMESGUT KARA HAVACILIK OKULUNU ISPARTA'YA KAZANDIRDIK: SD Havalimanı’nın atıl durumdan kurtarılması için Ankara Etimesgut Kara Havacılık Okulunun uzun yıllardır süren Isparta'ya nakil çalışmalarında odamızın uzun yıllar baştan sona takibi ve TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun desteğiyle Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım'ın uygun görüşleriyle kesinlik kazanmış ve ilimize kazandırılmıştır.”

11 MAYIS2013’DE GÖREVE GELDİĞİMİZDEKİ PROJELERİMİZ

Öte yandan Avcular göreve geldiği takdirde yapacağı projeleri de kamuoyuyla paylaştı. Avcuların’ın projeleri şu şekilde: “Oda aidatı toplamak, fuarlara katılmak ve yurtdışı gezileri düzenlemek haricinde, birinci olarak üyelerimize vazifemiz olan; Üyelerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleri ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere mesleki disiplin, ahlak ve dayanışmayı korumak ve üyeleri ile sürekli sıcak temaslarda bulunmak.

TEŞVİK: Teşvikte hak ettiğimiz bölgeye alınmak için gerekli çalışmaların yapılması

KARA HAVACILIK OKULU İLE İLGİLİ SANAYİLEŞME: OSB'ye Kara Havacılık Okulu ile ilgili yan sanayi fabrikaları getirilmesi çalışmalarının yapılması ve sektörel bazda destek verilmesi ( metal, yazılım, elektronik vs,)

ISPARTA EKONOMİSİNİ GELİŞTİRME: Sanayisini, ticaretini ve ihracatını geliştirmek için Başbakanlık ve Bakanlıklar düzeyinde çalışmalar yapılması

GÖLLER BÖLGESİ TİCARET MERKEZİ: OSB yanında alınan 75 bin m2 alana Göller Bölgesi Ticaret Merkezinin yapılması

KARA HAVACILIK OKULUNA DESTEK: Bitmekte olan Kara Havacılık Okulu'na odamızca her türlü desteğin verilmesi

DEREBOĞAZI YOLU: Isparta-Antalya Dereboğazı yolunun duble yol olması çalışmalarının devamı için destek verilmesi

TOBB'DA GÖREV ALMAK: Bölgemize daha hızlı hizmet getirebilmek için TOBB kurullarında görev almak.

ISPARTA LOBİSİ: Isparta dışındaki şehirlerimizde lobi faaliyetlerini sürdürülebilir şekilde hızlandırmak.

YENİ ITSO BİNASI: Odamıza yakışır yeni bir hizmet binası inşa edilecektir.”

Bu haber 760 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...