Ateşsiz piknik yapın

27 Ağustos 2012 19:16

Sıcaklıkların tekrar artışa geçmesiyle birlikte orman yangınlarında da artış yaşanırken, vatandaşların özellikle piknik yaparken ateş yakmamaları isteniyor.

Daha çok dikkatsizlik sonucu insan kaynaklı çıkan yangınlar ormanların  yanmasına neden oluyor. 

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, hava sıcaklıklarının son günlerde tekrar artmasıyla birlikte sorumluluk sahalarında olan orman alanlarında da gerekli bütün tedbirlerin alındığını belirterek, orman alanlarında çıkabilecek herhangi bir yangına karşı bütün işçilerin teyakkuz halinde olduğunu söyledi. İçerisinde bulunulan 2012 yılında bugüne kadar bir kaza sonucu, 3 nedeni bilinmeyen ve 5 de ihmal sonucu olmak üzere toplam 8 ayrı orman yangının çıktığını dile getiren Yorulmaz, dikkatsizlik sonucu meydana gelen bu 8 ayrı orman yangınında ise 55 hektarlık alanın yanarak kül olduğuna dikkat çekti. Orman Bölge Müdürü Yorulmaz, 2012 yılında bugüne kadar meydana gelen orman yangınlarında ormanların yanarak kül olduğu yangın olduğuna dikkat çekti.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, insan kaynaklı olarak çıkan orman yangınlarının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, vatandaşları orman yangınlarına sebebiyet vermemeleri konusunda uyardı. Yorulmaz, vatandaşlardan piknik yaparken ateş yakmamalarını ve ateşsiz piknik yapmalarını istedi.

Yaz mevsiminde vatandaşların daha çok seyahate çıktıklarını vurgulayan Yorulmaz, vatandaşların seyahatleri sırasında içmiş oldukları sigaralarını arabalarında söndürmelerini isteyerek, söndürülmeden dış alana atılan sigara izmaritlerinin ülkenin akciğeri olan güzel ormanların yanmasına neden olduğunu söyledi. Her vatandaşın üzerine düşen vatandaşlık görevini yapması gerektiğini dile getiren Sait Yorulmaz, vatandaşların ormanlık alanlarda en ufak bir duman görmeleri halinde mutlaka Alo Orman İhbar Hattı 177’yi arayarak kendilerine bilgi vermelerini istedi. Orman yangınlarına karşı 28 gözetleme kulesinde 56 orman işçisinin sürekli orman alanlarını takip altında tuttuğunu vurgulayarak, ayrıca orman yangın sezonunda da 400’ün üzerinde orman işçisinin orman alanlarında görev yaptığını kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz,  geçtiğimiz yıllarda meydana gelen orman yangınlarının istatistiki verilere bakıldığında orman alanlarında çıkan yangınların en çok insan kaynaklı olduğunun ve dikkatsizlikler sonucu meydana geldiğinin göze çarptığını dile getirerek, vatandaşlardan orman yangınları konusunda duyarlı olmalarını ve kesinlikle orman alanlarında ateş yakmamalarını ve sigara izmaritlerini söndürmeden orman alanlarına atmamalarını sözlerine ekledi.

 

Bu haber 818 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...