Lami cimi yok205 kmyol bitecek

15 Nisan 2013 19:28

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2013 yılı asfalt sezonunu dün Vatan Mahallesi’nde düzenlenen törenle açtı. Bu sezon205 km. ana yolun tamamını asfaltlayacaklarını bildiren Günaydın, “Bunu benim bitirmem için halkın dua etmesi gerekiyor. Bu konuda gözümüzü kararttık. Gece gündüz mücahit gibi çalışacağız. Çalışanlarımı yiğit olarak görüyorum. Çalışan insan yiğittir, yatan insan yiğit değildir” dedi.

Isparta’da asfalt sezonu açıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni asfalt sezonunda toplam205 kmana yolun asfaltlanacağını bildirdi. Normalde 40 yılda yapılması gereken bu yolu kış ayları gelinceye kadar tamamlayacaklarını belirten Günaydın, “Adaya çıkıp gemileri yaktım. Gece gündüz durmadan çalışacağız ve hedefimize ulaşacağız” dedi.

HALK KATILIM SAĞLAMADI!

Asfalt sezonu açılış töreni Vatan Mahallesi’nde düzenlendi. Toplantıya MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve mahalle muhtarları katıldı. Ancak halkın katılım sağlamaması dikkatlerden kaçmadı. Halk için getirilen sandalyeler bomboş kaldı. Yeni asfalt sezonu açılışı için düzenlenen toplantının tarihi bir toplantı olacağını belirterek sözlerine başlayan Günaydın, şunları söyledi: “1 yıl önce bir gece vakti sanat okulunun önünde80 kmaltyapı ve yol yapacağımızı söylemiştik. Hatta yapacağımız çalışmalarla 81 İl içinde tek vilayet olma arzusunda olduğumu söylemiştim. Bu arzumuzun yüzde 50’sine ulaşmış durumdayız. Ancak yeni dönemde 80 km’yi geçen bir hedef seçtik. Şimdi205 kmyol yapacağız. Kısacası adaya çıkıp gemileri yaktım. Bu arzumuzu gece gündüz çalışarak başardık. Bugün de bu toplantımızın ikincisini gerçekleştiriyorum. Bu toplantı tarihi bir toplantı olacak ve tarihte yerini alacaktır.

LAMİ CİMİ YOK205 KMYOL BİTECEK

Bildiğiniz üzere geçen yaz sezonundan hatırlayacaksınız asfalt çalışmamız sıkıntılı geçmişti. Vatandaşlarımızdan sürekli tepkiler alıyorduk. Çünkü ilimizde yaşam aksamıştı. Ancak biz 4 ayda bitecek işi 7 günde bitirince halk bizi sevmeye hatta affetmeye başladı. Kulağıma da geliyordu bu söylentiler. Söylenenler teğet geçsin inşallah. Bu sezonda yine aynı rahatsızlıklar olacak. Ama lami cimi yok yine 40 yılda yapılacak işi biz bu sezon bitireceğiz. Hatta makine ekipman parkurumuzu da genişletiyoruz ve yeni bir asfalt yapım aracı geliyor.”

DEVLETİN YAPAMADIĞINI BİZ YAPIYORUZ!

Konuşmasına devleti örnek vererek devam edene Günaydın, 1,5 yılda1,5 kmyolun tamamlanamamasından dolayı sitemlerini dile getirdi. Günaydın, “Ama görüyoruz, devlet 1,5 yılda1,5 kmyolu yapamadı. Demek ki yol yapmak zor. Demek ki devletin gücü bu kadar. Mesela kaldırımları söküyorlar ama yapamıyorlar. Biz yardım ettik ve kaldırımları yaptık. Bize izin versinler 10 günde tüm kaldırımları yaparım. Biliyorsunuz aşağıdaki çevre yolunun ortası devletin sağı ve solu bizim. Aynı şekilde İstanbul Yolu’nun solu üniversiteye kadar yine bizim. Biz bu yolu 15-20 günde bitireceğiz. Devletimiz 1,5 yılda bu yolu bitiremediler. Vatandaşlar da bizimle devletin bölge alanlarını bilmediği için bize yağmur gibi telefon açıyorlar ‘Bu yolları da yapın’ diye. Hukuki riskleri olmasına rağmen orası da Isparta olduğu için oraları da yapacağım.

DEVLET BUGÜNE KADAR YAPTIKLARINI DA YANLIŞ YAPMIŞ

Devletimiz bugüne kadar yaptıklarını da yanlış yapmış! Rögar kapakları olsun, ızgaralar olsun hepsi yamuk. Hatta teknik bakımdan ayıba kaçıyor. Bunun mühendislikle alakası yok. Böyle şehircilik olmaz. Bence müteahhitlerine bunları takip ettirsinler. Benim bölgem olmamasına rağmen ben bu durumdan mesuliyet duyuyorum. Bunları kamu önünde söylüyorum ama etkili olması açısından. Yeni asfaltlanacak olan yollarımızı santim santim ölçtük. Net olarak bu sezon205 km. asfalt dökeceğiz ve yollarımızı yenileyeceğiz. Kış gelinceye kadar bu205 kmyolun tamamı asfaltlanacak. Bu yapılacak yollar ana yollarımız geriye kılcal damar diye tabir ettiğim ara yollarımız kalıyor. Bu yollarımız da epeyce uzun. Bunları benim bitirmem için halkın dua etmesi gerekiyor. Bu konuda gözümüzü kararttık. Gece gündüz mücahit gibi çalışacağız. Beni çalışanlarımı yiğit olarak görüyorum. Çalışan insan yiğittir, yatan insan yiğit değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nde çalışan tüm teşekküllerin üzerinde bir belediyeyiz.”

BU İŞİ BİTİREYİM 1000 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANMIŞ GİBİ OLACAĞIM

Bu arada seçimlerle ilgili de ilk kez yorum yapan Belediye Başkanı Günaydın, “Bildiğiniz üzere 11 ay sonra yerel seçimler var. Seçim benim için vız. Benim için şu çok önemli; bu işi seçime kadar tamamlamak. Bu iş bittikten sonra ben kendimi 1000 Belediye Başkanlığı kazandım sayıyorum. Hatta dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılmasın istiyorum. Ben tüm Belediye Başkanı arkadaşlarımıza şu çağrıda bulunuyorum; Yatmaktan, sinmekten, korkmaktan uzak duralım. Bunu bir ibadet olarak kabul edelim. Beklemediğimiz anda hayırlar karşımıza çıkacaktır. İlk defa söylüyorum Cennet kapısında bunu hatırlatırlar” diye konuştu.

BAŞKAN GÜNAYDIN’DAN TC TEPKİSİ

Tüm Türkiye’de dalga dalga yayılmaya başlanan TC ibaresinin tabelalardan kalkmasına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da tepki gösterdi. Günaydın, TC ibaresinin ebediyen bu ülkenin başında kalacağını söyledi.

TC ibaresinin tabelalardan kalkmasına Başkan Günaydın da sessiz kalmadı. Günaydın tepkisini asfalt sezonu açılış töreninde gösterdi. Son günlerde Türkiye Cumhuriyeti anlamına gelen TC ibaresinin kaldırılmak hatta söylenmek bile istenmediğini belirten Günaydın, “Bunu da açıkça yapıyorlar (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan). Ben de Türkiye Cumhuriyeti Isparta Belediyesi Başkanı olarak sizlere açıklama yapacağım. TC ibaresi her ne kadar kaldırılmak isteniyorsa da ebedi olarak ülkemizin başında kalacaktır. Ve bugünkü açıklamamı da NE MUTLU TÜRKÜM diyerek tamamlamak istiyorum” dedi. 

Bu haber 1033 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...