Yalvaç’ta Turizm Haftası etkinliklerle kutlanacak

15 Nisan 2013 19:06

Toplumda turizm konusunda farkındalık yaratmak adına her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan turizm haftası Yalvaç’ta da, Yalvaç Müze Müdürlüğü tarafından organize edilen çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

“Turizm Haftası”, toplumumuzda turizm konusunda farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da 15-22 Nisan tarihleri arasında yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Hafta nedeniyle Yalvaç Müzesi öncülüğünde Yalvaç Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, YMYO, Hacı Ali Rıza Efendi Kütüphanesi ve Turizm Otelcilik Lisesi yetkililerinden oluşturulan kutlama komitesince çeşitli etkinlikler organize edildi.

Haftanın açılışı 15 Nisan Pazartesi günü Yalvaç Müze Müdürlüğü ve Kütüphane Müdürlüğü tarafından Yalvaç Anlatan Meydan’daki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla yapılacak. Ardından Yalvaç Müzesinde devam edecek etkinliklerde saat 10:30’da fotoğraf sergisi açılışı gerçekleştirilip, Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ürünlerin sergilendiği stand gezilecek  ve Liseler arası yapılan resim, karikatür ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilecek. Buradan da Hacı Ali Rıza Efendi Halk Kütüphanesine geçilerek saat 11:30’da  Kültür, turizm ve sanat konulu kitap sergisinin açılışı gerçekleştirilecek.

18 Nisan Perşembe günü ise Turizm Meslek Lisesi konferans salonunda bir konferans düzenlenecek. Saat 14:00’de başlayacak ve “ARKEOLOJİ-MİTOLOJİ ve TURİZM” Konulu Konferans Pisidia Antiokheia Kazısı Başkanı Doç. Dr. Mehmet ÖZHANLI tarafından verilecek.

Konferansın ardından da Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kokteyl sunumu ve canlı müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Hafta boyunca devam edecek etkinlikler kapsamında 20 Nisan Cumartesi günü Geleneksel Men Tapınağı Kültür Yürüyüşü, 21 Nisan Pazar günü ise Antiokheia Örenyeri gezisi  düzenlecek. Ayrıca hafta boyunca Müze ve bağlı Antiokheia örenyeri İlköğretim öğrencilerine ücretsiz olacak.

15-22 NİSAN 2013 TARİHLERİ ARASI TURİZM HAFTASI PROGRAMI

PROGRAM

Turizm Haftası 15-22 Nisan 2013 tarihleri arasında kutlanacaktır.

1.         15 Nisan 2013 Pazartesi günü:

-          Çelenk sunma – Anlatan Meydanı/Saat 09:30/Yalvaç Müzesi-Kütüphane Müdürlüğü.

-          Fotoğraf sergisi açılışı –Yer: Müze Müdürlüğü/Saat 10:30.

-          Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ürünlerin sergilendiği standın gezilmesi - Yer: Müze Müdürlüğü.

-          Liseler arası yapılan resim, karikatür ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verilmesi - Yer: Müze Müdürlüğü.

-          Kültür, turizm ve sanat konulu kitap sergisinin açılışı – Yer: Yalvaç Hacı Ali Rıza Efendi İlçe Halk Kütüphanesi/Saat 11:30.

2.         18 Nisan 2013 Perşembe günü:

-          Doç. Dr. Mehmet ÖZHANLI tarafından ARKEOLOJİ-MİTOLOJİ ve TURİZM Konulu Konferans– Yer: Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi konferans salonu/Saat 14:00.

-          Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı kokteyl sunumu ve canlı müzik dinletisi – Yer: Yalvaç Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi/Saat 15:00.

3.         20 Nisan 2013 Cumartesi günü Geleneksel Men Tapınağı Kültür Yürüyüşünün yapılması – Yalvaç Müze Müdürlüğünden saat 10:00’da başlanılarak Men Kutsal Alanına kadar (treaking) yürüyüş yapılacaktır. 

4.         21 Nisan 2013 Pazar günü Antiokheia Örenyeri gezisi – Yer: Antiokheia Örenyeri/saat 11:00

NOT: Hafta boyunca Müze ve bağlı Antiokheia örenyeri İlk Öğretim öğrencilerine ücretsiz olacaktır. 

Bu haber 642 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...