Su Ürünleri Av Yasağı 15 Haziran’da sona erecek

15 Nisan 2013 19:05

İlimiz sınırlarında bulunan tüm iç sularda 15 Mart’ta başlayan sazan balığı avcılığı, 15 Haziran tarihinde sona erecek.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen; konu ile ilgili uyarılarda bulundu.

Şölen’in açıklamaları şöyle: “1380 Sayılı Su Ürünleri kanunu ve bu kanuna istinaden 18.08.2012 tarih ve 2012/65 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan; Deniz ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 3/1 numaralı tebliğ gereği:

Tebliğin 35/b maddesinde ilimiz sınırlarında bulunan tüm iç sularda sazan balığı avcılığı 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında yasaktır.

35/3. maddesinde bu tebliğ ile zaman yasağı getirilmemiş olan türler için (gümüş balığı hariç) sazangillere getirilen av yasağı uygulanır hükmü gereği ilimiz sınırları dahilinde bulunan Tüm göl ve göletlerde su ürünleri avcılığı yasaktır.

Tebliğin 47/6. maddesi gereği av yasağı süresince balıkçı gemilerin karaya çekilmesi zorunludur.

3/2 Numaralı tebliğin 13/13 maddesin (ç) bendi gereğince kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir. Hükmü gereğince ilimiz sınırlarındaki avlak sahalarında Av Yasakları dönemi boyunca amatör balık avcılığı yasaktır.

Bu dönemde balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini dileriz”.

 

 

Bu haber 564 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...