Vali Oğuz rest çekti Günaydın şart koştu

13 Nisan 2013 11:14

Gül Vadisi Projesi ile ilgili Vali Memduh Oğuz’un restinden sonra Başkan Günaydın ilk kez konuştu. Günaydın da bunun üzerine şart koşarak “Proje Mecliste tekrar görüşülmeli ama ticari kaygılar giderilmeli” dedi.

Belediye Meclisi Gül Vadisi Proje çalışması için üniversite alanı içinde imar planına işlenmesi talebi uygun bulunmamıştı. Talebin reddine ilişkin açıklamada yapılmak istenen tesislerin üniversite yapılaşması ile uyumlu olmaması, ayrıca bu tesislerin belirtilen alana yapılması durumunda ticari hayatın şehir içinde zarar görmesi gösterildi.

TİCARİ KAYGILAR GİDERİLMELİ

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Belediye Meclisi’nin imar talebini üyelerin taşıdığı ticari kaygılar nedeniyle reddettiklerini söyledi. Günaydın “İmar Komisyonumuz bu konuyu inceledi. İnceledikten sonra orada değişik aktiviteler olduğunu gördüler. Şehirdeki ticari yapılanmanın olumsuz yönde etkileneceği görüşü oluştu. Sanırım komisyonumuz bunu bir kez daha inceleyecek. Bu konuda tekrar en kısa zamanda ele alınıp daha olumlu yönde karar çıkacaktır. Ben aynı zamanda BAKA’da Yönetim Kurulu Üyesiyim. BAKA’nın teşvikini, verdiği desteği boşa çıkarmamak lazım. Bunun için bir diyalog gerekecek. O diyalogdan sonra teklif reddedilmesine rağmen olumlu bir sonuç doğacaktır. Ticari kaygıyı giderici görüşmeler yaparak buna çözüm bulunur” dedi.

Bu haber 684 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...