1 ağaç kesti, 20 ağaç dikme cezası aldı

11 Nisan 2013 19:03

Isparta Belediyesi Encümeni örnek bir karara imza attı. Evinin önündeki dut ağacını kestiği gerekçesiyle bir kişiye 20 ağaç dikme, 180 TL para cezası ile birlikte 500 TL’lik hasar tespiti ödemesine karar verildi.

Belediye Encümeni diğer belediyelere örnek olabilecek bir karara imza attı. Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığını yaptığı Encümen Toplantısı’nda gündeme gelen konu ile yapılan görüşmeler sonrasında Encümen, dut ağacını kesen vatandaşa ‘bir ağaca karşın, 20 ağaç dikme cezası’ verdi.

SİNEK TOPLUYOR DİYE AĞACI KESTİ

Davraz Mahallesi’nde yaşayan bir vatandaş evinin önünde kaldırımda bulunan 15-20 yaşlarındaki bir dut ağacını ‘yaz aylarında sinek yaptığı ve altından geçen yayalara dalların geçit vermediği’ gerekçesiyle kesti. Bunun üzerine Belediye Zabıta Müdürlüğü konuyu yerinde inceleyerek Zabıt Varakası tuttu. Yine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hasar tespiti gerçekleştirildi. Encümence görüşülen konu sonrasında ağacı kesen vatandaşa ’20 ağaç dikmesine, 180 TL para cezası ile 500 TL’lik hasar tespiti bedelini ödemesine’ karar verildi.

 

Bu haber 646 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...