ABD’li tur operatörleri Isparta için tur satışı yapacaklar

10 Nisan 2013 18:17

Bir süredir ilimizde incelemelerde bulunan ABD’li tur operatörleri, ülkelerine dönüş yolunda İstanbul’da 3 gün ve bir gün de Isparta’yı içeren tur satışı yapmak için çalışacaklarını belirttiler.

BAKA, Suudi ve Kuveyt, Katar ile Bahreyn, Lübnan’dan tur operatörleri ile Japonya Seyahat Acentaları Birliği JATA Yönetim Kurulu üyeleri ve kongre turizmiyle ilgili Rus basın mensuplarının ardından ABD’li tur operatörlerini Isparta’ya getirdi. Isparta’da konaklayan ABD’li tur operatörleri, programın son günü şehir merkezinde tarihi Firdevs Bey Bedesteni, Üzüm Çarşısı ile çarşı merkezini gezdi. Buradan Eğirdir’e geçen konuk tur operatörleri, yağışlı havada ada turu yaptıktan sonra Yalvaç’a geçti. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın ağırladığı tur operatörleri, Psidia Antiokheia Antik Kenti hakkında tanıtım filmini izledi. Başkan Bayram, konuklara St Paul ile Psidia ile kentin tarihi geçmişiyle ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

AUGUSTUS MAKEDİ VE KEÇE EVİ

Michigan Üniversitesi’nin Yalvaç ile ilgili çalışmaları ve ST Paul’un (Aziz Paulus) yaptığı kutsal yolculuğu hakkında bilgilendirilen ABD’li tur operatörleri, büyük kentlerin ardından yurt dışında da sergilenecek olan Yalvaç Anlatan Meydanı’ndaki Augustus Tapınağı’nın büyük maketini inceledi. Psidia Antik Kenti’ni gezen ve St Paul Kilisesi’nin kalıntılarını da inceleyen konuk heyet, Yalvaç Belediyesi’nin BAKA’nın mali destek programıyla hayata geçirdiği Keçe Evi’ne geçti. Keçe üretimi hakkında bilgi alıp tarihi evi gezen ABD’li tur operatörleri, ilçe merkezinde baba mesleğini sürdürüp deri işlemeciliği üretimi yapan Yavuz Öztaş’ın atölyesini de gezdi, ürünleri yakından inceledi.

Tarihi Çınaraltı Meydanı’nda çaylarını yudumlayan ABD’li tur operatörleri, gezinin değerlendirmesini yaptı. Konuk tur operatörleri inceleme gezisindeki misafirperverlik ve katkıları için yetkililere teşekkür etti. Gezinin çok yararlı geçtiğini, ülkelerine döndüklerinde müşterilerine hayran kaldıkları Isparta’yı tavsiye edeceğini belirten ABD’li tur operatörleri, yeni tur organizasyonu yapmak istediklerini, İstanbul’da 3 gün, Isparta’da da bir gün olmak üzere tur satmaya çalışacaklarını söyledi. Konuk tur operatörleri, Konya’ya gitmek üzere Yalvaç’tan ayrıldı.

 

Bu haber 768 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...