“Sahibi olmayan çocuklara ilgi yoksa insanlık da yoktur!”

9 Nisan 2013 19:22

Kariyer Şenliği programında yetimlerle ilgili düşüncelerini aktaran Vali Memduh Oğuz, toplumda en fazla himayeye mazhar olanların yetimler olduğunu ifade ederek bu çalışmanın ilgileneni bulunmayan çocuklarla ilgilenme çalışması olduğunu ve bunun da insan olmanın ön şartı olduğunu belirtti.

Merkezi Anakarada bulunan ‘Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’ tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde ‘Devlet Korumasında Yetişenler Ekonomik ve Sosyal Fayda Yaratan Bireylerdir’ sloganıyla düzenlenen ‘Kariyer Şenliği’nin Isparta ayağı Barida Otelde gerçekleştirildi. Programa, Vali Memduh Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve yurt çocukları katıldı.

HAYATA DAHA İYİ TUTUNMALARINI İSTİYORUZ

Kendisinin de bir yurt çocuğu olduğunu, 3 yaşındayken yurda bırakıldığını ve akabinde koruyucu bir aile tarafından yetiştirildiğini belirten Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir, amaçlarının yurt çocuklarına yönelik olarak özgüven arttırıcı çalışmalar yaparak, onların hayata daha iyi tutunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

SEVGİ EVLERİYLE YURTLARA İHTİYAÇ KALMAYACAK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük de Çocuk Evleri Projesinin Isparta’da başarıyla yürütüldüğüne dikkat çekerek, sevgi evleri ile birlikte yurtlara ihtiyaç kalmayacağını belirtti.

SEVGİ EVLERİNDE KALAN 20 ÖĞRENCİYİ UMREYE GÖTÜRDÜK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı ise bu çalışmalar kapsamında Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evlerinde Kalan 20 genci umreye götürdüklerini belirtti. Vaize ve vaizlerin periyodik aralıklarla yetiştirme yurdu ve sevgi evlerine gittiklerini ifade eden Avcı, oradaki çocukların huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaları için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

HİMAYEYİ EN FAZLA YETİMLER HAKEDİYOR

Öte yandan Vali Memduh Oğuz projenin toplum hayatı bakımından çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, toplumumuzda en fazla himayeye mazhar olanların yetimler olduğunu söyledi. Bu çalışmanın ilgileneni bulunmayan çocuklarla ilgilenme çalışması olduğunu ve bunun da insan olmanın ön şartı olduğunu söyleyen Vali Oğuz, “Eğer sahibi olmayan çocuklara yoğun bir ilgi ve muhabbet yoksa çok net bir ifadeyle söyleyeyim, insanlıkta yoktur… Bizim milli kültürümüze ve inancımıza göre yetimi sevmek, onu sevindirmek farzdır. Siz Anadolu’nun herhangi bir köşesinde yakınlarını kaybetmiş bir çocuğun sokakta kaldığını duydunuz mu? Akraba ve komşuları hemen kol kanat gererler ve o çocuğu sahiplenirler” dedi

SİZLER BİRER ASKERSİNİZ

Yetiştirme yurdu çıkışlı gençlere asker benzetmesi yapan Vali Oğuz; “Sizler aynı zamanda birer askersiniz! Niçin? Çünkü daha korunmaya ve ilgiye muhtaç çocuklar var. Kim bunlar? Sokak çocukları… Biz bu sorunu sizler gibi yurtlardan veya koruyucu ailelerin yanında yetişmiş bir ekiple çözebiliriz. Çünkü onları en iyi anlayacak olan, onlarla en iyi iletişimi kurabilecek olan sizlersiniz. Elbette biz devlet olarak, toplum olarak üzerimize düşen görevi yapacağız, ancak sizin yaklaşımınız söylediğim gibi daha farklı olmaktadır.

Bu ekip aynı zamanda diğer sosyal yaraların sarılmasında çok önemli çalışmalar yapabilir. Devletimiz bu ekibi çok ciddi olarak diğer yaraların sarılmasında kullanabilir. Sizler toplumsal barışın sağlanmasında önemli görevler üstlenebilirsiniz” dedi.

 

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...