“Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” Çalıştayı Başladı

4 Nisan 2013 15:30

Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından düzenlenen “Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” isimli “World Cafe” metoduyla gerçekleştirilen çalıştay Barida Otel’de başladı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Süleyman Seydi, lisansüstü yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu belirterek “Lisansüstü çalışmalar üniversitelerin kalitesini belirleme noktasında önemli rol oynuyor. Lisansüstü öğrencilerin sayısı da üniversitelerin bir anlamda dünya klasmanındaki yerini belirliyor. Bizler de SDÜ olarak daha kaliteli lisansüstü çalışmalar yapmalıyız” dedi.

Araştırma Görevlisi Umut Can Öztürk de katılımcılara World Cafe Tekniği hakkında bilgi verdi. World Cafe tekniğinin uluslararası düzeyde kullanıldığını belirten Öztürk,”1995 yılında Juanita Brown ve David Isaacs öncülüğünde oluşturulan World Cafe tekniği, bir beyin fırtınası çeşididir. Bu tür beyin fırtınası yöntemleriyle öne geçme fırsatımız var.  Ortalama üstü fikirler beyin fırtınasıyla ortaya çıkar.” diye konuştu.

Bilgilendirmenin ardından tez, etik konusu, bilimsel ve proje çalışmalarının tartışılacağı “Sosyal Bilimlerde Nitelik ve Nicelik” isimli çalıştaya geçildi.

 

 

Bu haber 686 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...