SDÜ’de kayıtlar 3 Eylül’de başlıyor

24 Ağustos 2012 18:29

Üniversiteyi kazanan 870 bin aday, şimdi de kayıt maratonuna başlayacak. SDÜ’de de kayıtlar 3 – 7 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıldan itibaren adaylardan kayıtlar sırasında nüfus cüzdanı ve ikamet belgesi istenmiyor.

 

Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden biri olduğunu kanıtlayan Süleyman Demirel Üniversitesinde 2012-2013 bin Eğitim Öğretim Yılı kayıt heyecanı başlıyor. 2012 YGS/LYS sonuçlarına göre Süleyman Demirel Üniversitesinin lisans ve önlisans eğitim programlarına 15 bin 092 öğrenci yerleştirildi. Geçtiğimiz yıl bu programlara yerleştirilen öğrenci sayısı ise 12 bin 856 idi.

Alınan sonuçlara ilişkin değerlendirmede bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu şunları kaydetti: “Türkiye’nin genç ve dinamik üniversitelerinden biri olan SDÜ, gösterdiği gelişme performansı ile ön sıralara yükselmiştir. Bu konuda ulusal alanda çok yoğun kampanyalar yürüttük. Yerel yöneticilerle sağladığımız güç birliğiyle ilçelerimizi ve MYO’larımızı tanıttık. Bu çalışmaların Isparta’nın ve SDÜ’nün tanıtımında büyük yarar sağladığını düşünüyoruz. SDÜ’ nün küresel marka olma yolundaki hızının önümüzdeki dönemde de katlanarak artmasını planlıyoruz. Bizi tercih eden tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. ”

Yeni öğrenci kayıtları 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Eylül ayı sonunda yapılacak olan ek yerleştirme ile bu yıl toplam 17 bin 400 öğrencinin SDÜ ailesine katılmış olması bekleniyor.

 KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER :

Adayların kayıt için şu belgeleri hazırlamaları gerekiyor:

Mezun olunan ortaöğretim kurumundan alınan diplomanın aslı veya yeni tarihli mezuniyet belgesi Aday, 0.15 katsayısından veya ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı, diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge, 

1988 ve önceki yıllarda doğmuş erkek adaylar için askerlik şubelerinden alınacak askerlik durum belgesi,  son 6 ay içinde önden, başı açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş 12 adet4,5 cmX6 cmboyutunda fotoğraf, katkı payının ödenmesiyle ilgili belge

Kayıttan önce belirlenip, üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgeler.

ÖSYM'nin, ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda, yükseköğretim öğrencilerinin kılık kıyafetle ilgili olarak yüksek yargı organları tarafından verilmiş kararlar ile oluşmuş bulunan hukuki mevzuata uymak zorunda oldukları belirtiliyor.

Adaylar, askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) başvuracaklar.  YURTKUR, burs, yurt, öğrenim ve harç kredisi için başvuru tarihlerini 17 Eylül – 7 Ekim olarak belirledi. Başvurular kurumun internet sitesinden yapılacak.

Anadolu Üniversitesi merkezi açıköğretim programlarını kazanan adaylar, kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvuracak. Açıköğretim programlarını 202 bin 513 kişi kazanmıştı.  Adayların kayıt için bizzat kazandıkları üniversiteye başvurmaları gerekiyor. Postayla kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belgeler eksikse kayıt yapılmayacak. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemeyecek. Yükseköğretim kurumları kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...