Gül ‘de Çeşitlilik artırılacak

2 Nisan 2013 18:40

AKP Milletvekili Recep Özel, başka illerin marka edinebilmek için milyonlarca lira harcadığını ancak başaramadığını ifade ederek, Isparta’nın markası olan gülcülüğün heba edilmemesi gerektiğine değindi.  ITSO Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen ise gülcülüğün bitmemesi için çeşitliliğin artırılması gerektiğini bildirdi.

AKP Milletvekili Recep Özel ile işadamı ve ITSO Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, gülcülüğü masaya yatırdı. Özel, gülcülüğün Isparta için büyük bir marka olduğuna değindi. Başka İllerin marka oluşturabilmek için milyonlarca lira harcadığını ancak başarılı olamadığını bildiren Özel, “Biz elimizdeki bu markayı kaybetmemek için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Birlikte çalışarak istişare yaparak daha da güçlenmeniz gerekiyor. Burada iki önemli mesele var. Birincisi standardı iyi yakalamak. İkincisi tanıtım çok önemli bir husus.

GÜMÜŞGÜN-KEÇİBORLU YOLU ÜZERİNDE REKLAM YAPALIM

Gülsuyuna ciddi bir talep var. Gümüşgün-Keçiborlu yolu üzerinden günde ortalama 1500 araç geçiyor. Biz oralara reklam yapmak için tabelalar asabiliriz. Ya da oralara dükkânlar açabiliriz. Reklamı buradan başlatırsak hedefimize ve istediğimiz sonuca ulaşabiliriz. Güneykent’in bu konu ile ilgili ciddi çalışmaları var. Ispartamızda marka değeri büyük olan gülcüğümüzü daha da geliştirebiliriz” dedi.

ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIRMALIYIZ

Öte yandan ITSO Başkan Adayı İşadamı Şükrü Başdeğirmen ise halıcılığı kaybettiğimiz gibi gülcülüğümüzü de kaybetmemek için insanların elinden geleni yapması gerektiğine değindi. Amacın ve hedefin gül markasını ayakta tutabilmek için her türlü gayretin gösterilmesi olduğunu belirten Başdeğirmen, “Kalite ve insan sağlığını önemsemeliyiz. Çeşitliliği artırmak da çok önemli bir konu. Burada yapmamız gereken neler olabilir bunları tartışmalıyız. Oluşturulacak komite verimli çalışırsa sektörün önü açılır. Buraya en önemlisi komite üyelerini iyi seçmeniz. Bu konuda bilinçli ve çalışmaya zaman ayıracak kişilere önem göstermeleri gerekiyor. Birlik ve beraberlik içerisinde yeni ürünler ortaya çıkararak kaliteyi de önde tutarak yapacağımız her türlü çalışma gülcüğümüzün ömrünü açacaktır. Nasip olurda bu görev bana verilirse bu sektörü daha iyi ve verimli hale getirebilmek için ve dünyadaki etkimizi daha ileri seviyeye götürmek için çalışmalar yapacağız. Isparta’yı sağladığı katma değeri artırmak için kozmetikte kaliteli çeşitliliği artırmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 743 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...