SDÜ’de Biyoloji Günü kutlandı

2 Nisan 2013 18:07

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi (FEF)ile Biyoloji ve Çevre Kulübü tarafından düzenlenen 8. Biyoloji Günü Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Biyoloji ve Çevre Kulübü Başkanı Bekir Demirtaş, Biyoloji gününü geleneksel hale getirmekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek kulüp faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Demirtaş “Kulübümüz, Isparta Deresindeki su kalitesinin fizikokimyasal değişimini incelemeye aldı. Araştırmacı, deneysel ve eğitici olan bu projemiz kulüp tarihinde ilk bilimsel proje olarak kayıtlara geçmiştir.”dedi.

FEF Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kudret Kabar da bilim ve teknolojinin öneminden bahsettiği konuşmasında “Ülkelerin iki tür orduları vardır. Birisi askeri ordular diğeri de milleti aydınlık geleceğe taşıyacak irfan, bilim ve teknoloji ordusudur. Bilim ve teknoloji ordusu askeri ordularımız kadar önemlidir. Öğrencilerimizin bugün bize duyuracakları sözlü ve poster sunumlar geleceğe ümitle bakmamıza hizmet edecek.” diye konuştu.

8. Biyoloji Günü toplantısına ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan FEF Dekanı Prof. Dr. Ali Kökce, bu tür toplantıların öğrencilerin bağımsız, özgür bir ortamda bilimsel çalışma yapmalarına, mesleki dayanışma ortamı oluşturmalarına katkı sağladığını söyledi.

Konuşmaların ardından etkinlik, SDÜ FEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Özçelik’in “Türkiye’de Güller ve Gülcülük”, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kani Işık’ın “Ekolojik Açıdan Kent Ekosistemleri” konulu sunumları ve öğrencilerin bildirileriyle devam etti.

 

Bu haber 909 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...