Isparta’ya yeni bir kolej daha geliyor

1 Nisan 2013 15:50

TED ve Özel Altınbaşak'tan sonra Isparta'ya bir özel okul daha açılıyor. Sağlık alanında açılacak olan okulun adı Reşha Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olacak.

Isparta’da 3’üncü özel okul açılacak. Özel Reşha Anadolu Sağlık Meslek Lisesinin açılması için Zeki Oto’nun bulunduğu alanın eğitim kurumunca 10 yıllığına kiralandığı öğrenildi. Okul yeni öğretim yılında öğrenci alacak. Kısa yoldan meslek sahibi yapacağı öğrenilen okulun 2013-2014 yılında eğitim ve öğretime başlayacağı öğrenildi. Okulun Kayseri, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi illerde de eğitim verdiği öğrenildi. Hemşirelik, anestezi ve acil tıp teknisyenliği dallarında eğitim verecek olan Sağlık Meslek Lisesine bu yıl alınacak olan öğrencilerde SBS puanı aranmayacak. Okuldan mezun olacak öğrencilerin kısa sürede iş sahibi olma imkânının olduğunu belirten okulun Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Bedi Parlak, Isparta’daki genç potansiyelden dolayı meslek lisesini açmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

450 BİN TEKNİK PERSONELE İHTİYAÇ VAR

Parlak, sağlık sektörünün Türkiye'de önemli bir sektör haline geldiğini, buna rağmen 450 bin teknik personele ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "İnsanlarımızı kısa yoldan meslek sahibi yapacak olan eğitim kurumunu Isparta’da açacağımız için mutluyuz. Kayıtlar için SBS baraj puanı aranmıyor” dedi. Parlak, sağlık personeli olmaya aday öğrenciler yetiştiren bir okul olarak, teknik donanım konusuna da büyük önem verdiklerini, teorik eğitiminin yanı sıra pratik eğitim uygulamalarında da bulunduklarını açıklayarak sınıf ve laboratuarlarını son derece modern cihazlarla donatacaklarını, eğitim sonunda öğrencilerin sağlık ordusunda görev almaya hazır vaziyete geleceğini söyledi.

Bu haber 28155 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...