Öğrencilere hayat dersi

1 Nisan 2013 15:46

ITSO Başkan Adayı işadamı Şükrü Başdeğirmen, üniversiteli öğrencilere “Alaylı mı yoksa mektepli mi?” konulu konferans verdi. Başdeğirmen, günümüzde lise mezunlarına cahil gözüyle bakılmaya başlandığını ifade ederek “Ben 51 yaşından sonra üniversite okudum” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, üniversite öğrencilerine hayata dair önemli tavsiyelerde bulundu. Bugüne kadar edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Başdeğirmen, hayatın gerçeklerinden bahsetti. Alaylı mı yoksa mektepli mi? Olunmalı konusunda her ikisinin de olması gerektiğin altını çizen Başdeğirmen şunları söyledi: “Mesela ben hem mektepli hem de alaylıyım. Çünkü her ikisinden de çok iyi faydalanıyorum. Ama mektepli olmak da alaylı olmak da tecrübe ister. Mesela mektepli olmak paylaşılmayan bilginin anlamsız olduğunu söylüyor. Fakat şöyle bir şey var; Tecrübe olmadığı zaman her ikisinin de bir anlamı yok. İnsanlar okulunu okuyor fakat mesleğinde başarısız oluyor. Ama bir gerçek var ki nereye giderseniz gidin diplomasız hiçbir şey olmuyor.

AİLELERİNİZ SİZİN İÇİN BÜYÜK FEDAKÂRLIKTA BULUNUYOR YA SİZ?

Anne ve babalarınız sizler için büyük bir fedakârlık yaparak sizleri okutuyor. Ama maalesef görüyorum ki çalışmıyorsunuz, gece sabaha kadar uyumuyorsunuz, bilgisayar ve facebook’ta takılıyorsunuz. Sonra akşama kadar uyuyorsunuz, akşam beşte kalkıp okula geliyorsunuz. Ne zaman ders çalışıyorsunuz sizce? Günümüzde artık lise mezunlarına cahil gözüyle bakılıyor. Ben 51 yaşından sonra okumaya başladım, önce Manisa ve sonra Eğirdir MYO’da okudum. Ve okumanın yaşı ve sınırı olmadığını gördüm’ dedi.

 

Bu haber 685 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...