Altınbaşaklı öğrencilerden organik proje

27 Mart 2013 17:43

Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi öğrencileri Meryem Tulum ve Emine Sena Akçay Danışman öğretmenleri Gurbet Uysal eşliğinde önemli bir projeye imza attılar: Gençali Lemenia Tatil Köyü.

TÜBİTAK’ın 44. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’na projelerini sokmayı başaran Altınbaşaklı öğrenciler Meryem Tulum ve Emine Sena Akçay, buldukları organik projeyle göz doldurdular. Gençali Köyü’ne kurmayı planladıkları tatil köyü ile organik bir dünyayı insanlara vaad ettiklerini açıklayan Tulum ve Akçay, projelerinde oldukça iddialı. Projenin aynı zamanda Isparta’ya da ciddi anlamda ekonomik girdi sağlamasını düşündüklerini ifade eden Tulum ve Akçay ileride Mimar ve Halk ve İlişkiler Uzmanı olmak istediklerini söylediler.

İNTERNET SİTESİ DAHİ KURDULAR

Bu projede yola çıkma amaçlarının; organik bir tatil köyü oluşturarak bölgede istihdam oluşturmayı sağlamak olduğunu belirten ikili hatta tanıtımın iyi olması için internet sitesi açıp temsili bir köy maketi dahi yaptıklarını bildirdiler. Tulum ve Akçay, projeyi şöyle açıkladılar: “Çevresindeki tarihi alanlar hakkında her türlü bilgiyi internet sitesinde belirtik. Gençali Tatil Köyün de misafirlerimiz bahçelerimizden doğal olarak yetiştirdiğimiz ürünleri kendileri evlerimizde bulunan mutfaklarda pişirebilirler ya da köyümüzün orta yerinde bulunan restoranımızda pişirtebilirler. Hayvan barınaklarımızda beslediğimiz keçilerimiz ve ineklerimizden doğal sütler içebilirler. Atlarımızla tatil köyü çevresinde turlar yapılabilirler. Ulaşımında Antalya Hava Alanından belli saatlerde otobüs imkânı sağlanacak. Isparta şehir merkezinden düzenli otobüs seferleri yapılacak. Helikopter ile arazimizi ve Eğirdir Gölünü yukarıdan gözlemleyebilecekler ayrıca talep eden misafirlerimizi daha uzak ulaşım alanlarına ulaştırabilecekler. Doğa ile iç içe olan organik tatil köyümüzde tarihi yerlere rehber eşliğinde turlar yapabilecek. Küçük teknelerle Eğirdir gölünde tur yapabilecekler. Tatil köyümüz yerli ve yabancı misafirlere hizmet vereceği için ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilsinler diye küçük bir cami ve kilise bulunacak. Köyümüzde voleybol ve halı sahası bulunacak. Koşu yolu ve bisiklet yolu bulunacak. Köyümüzde Müdüriyet, Hemşire odası, limenia Kafe ve kütüphanemiz bulunuyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarımız olacak ayrıca Eğirdir gölüne olan yakınlığı itibariyle de misafirlerimiz Eğirdir gölünden de faydalanabilecektir.

ENERJİYİ RÜZGÂR TRİBÜNLERİ SAĞLAYACAK

Isparta Gençali Organik Limenia Tatil Köyü enerji ihtiyacını Sultan Dağlarına kurduğumuz rüzgâr tribünlerinden sağlamayı amaçlıyoruz. TEDAŞ’a verdiğimiz elektrik oranı kadar elektrik almayı planlıyoruz. Rüzgâr enerjisini tercih etmemizin sebebi elde ettiğimiz kullanım maliyet açısından çevre dostu olması ve ekonomik olması gibi etkenlerden dolayı tercih edilmektedir. Gençali Köyüne yakın dağların iklim koşulları nedeniyle rüzgâr enerjisi potansiyeline uygun olduğu gözlemlenmiştir. Bölgenin bu alternatifinden yararlanarak ülke turizmine, bölge turizmine ve Isparta turizmine katkı sağlaması düşünüldü.”

Bu haber 1543 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...