Bora Jet 2 Nisan’da, THY 20 Mayıs’ta uçuşlara başlıyor

26 Mart 2013 17:06

Vali Memduh Oğuz, halkın merakla beklediği Isparta-İstanbul arası uçak seferlerinin başlayacağı tarihleri söyledi. Bora Jet, Salı-Perşembe-Cumartesi Sabiha Gökçen’e, THY ise Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri Atatürk Havalimanına kalkmak üzere toplamda haftanın 6 günü Isparta’dan İstanbul’a karşılıklı seferler yapacak.    

SD Havalimanı Müdürü İlhan Demir ile bir araya gelen Vali Memduh Oğuz, uçak seferlerinin önümüzdeki günler başlayacağını söyledi. Haftada 6 gün Süleyman Demirel Havalimanından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Atatürk Hava Limanına uçuşların başlayacağı müjdesini veren Vali Oğuz, yolcu talebi durumuna göre haftanın her günü de uçuşların yapılabileceğini söyledi.

HAVALİMANINDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI YOLCULAR BEKLENİYOR

Yeniden uçuşların başlaması sebebiyle duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Oğuz; “Havalimanımız uluslararası hava trafiğine açıldı ve şuan İran’dan yolcu gelip gitmeye başladı. İran-Isparta uçuşlarının başlamasıyla Havalimanımızdan kısa süre içerisinde 3600 yolcu girişi oldu ve İran haftada 6 gün doğrudan Isparta’ya çartır seferlerine başladı.

Bir yenilik daha oldu, Boing 747 uçakları da yolcu getirmeye başladı. X-Ray cihazlarımız 1’den 2’ye çıkarılarak insanların hızlı hareket etmesini sağladık” dedi.

BORAJET SABİHA GÖKÇEN’E

THY, ATATÜRK HAVALİMANINA GİDECEK

Öte yandan Isparta-İstanbul arası uçak seferlerinin başlaması konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Oğuz, “Borajetle yapılan anlaşma gereği 2 Nisan 2013 tarihinden itibaren Salı-Perşembe-Cumartesi olmak üzere haftada 3 gün Süleyman Demirel Havalimanından Sabiha Gökçen Havalimanına, Türk Hava Yolları (THY) ile yapılan mutabakatta da 20 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Pazartesi-Çarşamba-Cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün Süleyman Demirel Havalimanından Atatürk Havalimanına karşılıklı seferler düzenlenecek. Havalimanımızdaki bu hareketlilik bizi memnun ediyor. Gayet tabi her gün olmasını arzu ederiz. Sayın Ulaştırma Bakanımızın Isparta’yı ziyaretlerinde söylemiş olduğu gibi yolcu talebinin olması durumunda haftanın 7 günü de uçuşlar olur. Ama başlangıç itibariyle haftada 6 gün uçuşun olması ilimiz için, bölgemiz için çok önemli. Çünkü bizim havalimanımız aynı zamanda Burdur’a, Afyon’a hizmet ediyor, hatta Antalya ve Denizli’ye de hizmet ediyor. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

 

Bu haber 826 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...