Yüksek Hızlı Tren Isparta’dan geçmiyor!

26 Mart 2013 17:05

Önceki gün Eskişehir-Konya arası Yüksek Hızlı Tren hattının açılışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’in 14 vilayetle bu yönde bağlanmasını sağlayacaklarını ve birkaç yıl içinde de 8 İlin bu ağa dâhil edileceğini bildirdi. Bu İller içinde ise ne yazık ki Isparta’nın adı geçmiyor.

Isparta için konuşulan Yüksek Hızlı Tren (YHT) başka bahara kaldı. Birkaç yıl içinde Isparta’yı da kapsayacağı belirtilen YHT’nin 2023 yılına kaldığı bildirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün 14 ile verdiği YHT müjdesini Isparta için vermedi. Başbakan Erdoğan, böylelikle “YHT Isparta’ya 2023’te gelecek” söylemlerini doğrulamış oldu. Konya ile Eskişehir arasındaki mesafeyi 2 saate kadar indirecek olan YHT hattının açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, “Birkaç yıl içinde Sivas, Yozgat, Kırıkkale, Afyon, Uşak, Manisa, İzmir ve Bursa’yı da bu ağa dahil edeceğiz. Eskişehir’i 14 vilayete YHT ile bağlayacağız. Ayrıca Konya’dan Güneye doğru, Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep YHT hattının yapımını da programa aldık” dedi.

ISPARTA’DA ESKİŞEHİR GİBİ ÖĞRENCİ

ŞEHRİ AMA NEDEN YAPILMIYOR!

Eskişehir’in YHT ile 14 vilayetle bağlanacağını belirten Başbakan Erdoğan, akıllarda soru işareti bıraktı. Isparta da Eskişehir gibi öğrenci şehri olarak biliniyor. Ancak Eskişehir’e sağlanan imkânlardan ne yazık ki Isparta faydalanamıyor!

 

Bu haber 898 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...