Konya’da bulunan Ispartalılardan “Çanakkale Zaferimiz” konulu konferans

26 Mart 2013 16:55

Konya’da bulunan Ispartalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 20.cisinin tertip edildiği konferanslar serisinin bu yıl  3.cüsü 23 Mart 2013 Cumartesi akşamı  yapıldı.Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen geceye çok sayıda Ispartalı hemşehrimiz ve misafir katıldı.

Toplantı öncesinde konuşan Dernek Başkanı Ramazan Alan “Bir milletin yeniden doğuşudur Çanakkale, bir milletin imanının, itikatının, inancının sınandığı yerdir Çanakkale, bir Milletin yokluklar içerisinde birliğinden beraberliğinden asla taviz vermeden varoluş savaşının verildiği yerdir Çanakkale.Onun için Çanakkale’yi anlamak gerek,bilmek gerek,özlemek gerek,yaşamak gerek.Dünden daha fazla bugün bu milletin Çanakkale ruhuna ihtiyacı vardır .”dedi.

Açılış konuşmasının akabinde  Konya eski Kuran Kursları Müdürü emekli araştırmacı yazar Abdullah Uçar tarafından “Çanakkale Zaferimiz”  konulu konferans verildi. Abdullah Uçar böyle programların düzenlenmesinin sevindirici olduğunu belirterek “Tarihini bilmeyen milletlerin haritalarını başkaları çizer. Bilmemiz ve neslimize de anlatmamız gerekir ki Çanakkale’de 253 bin şehit verdik, bir metre kare alanda 6 bin mermi sayılmıştır.Ayrıca unutulmamalıdır ki bu savaşın gerçek kahramanları bu milletin anaları,bacılarıdır.Yol taburlarını bile kadınlar teşekkül ettirmiş hatta ölenlerin kabirlerinin kazılması,defin işlemleri bile kadınlar tarafından yapılmıştır. Cenab-ı Hak bizleri onlara layık nesiller eylesin” şeklinde konuştu.

Konferansın sonunda karşılıklı sorulu cevaplı  gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren program sonunda dernek başkanı Ramazan Alan bu tür toplantıların devam edeceğini ve Nisan ayındaki toplantının  27 Nisan 2013 tarihinde yine bu salonda yeni bir konu ve konuşmacının katılımıyla yapılacağını söyledi,  Abdullah Uçar’a ve daha önceki konferanslarda  konuşmacı olarak katılan Prof.Dr.Selçuk Ünlü’ye  dernek Başkanı Ramazan Alan tarafından teşekkür belgesi verildi.Başkan Alan  Abdullah Uçar’a konuşmacı olarak, hemşehrilerimize  ve misafirlere de konferansa gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.   

 

 

Bu haber 1199 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...