Su ürünleri tesisleri denetleniyor

23 Mart 2013 12:32

İlimizde bulunan su ürünleri işleme ve değerlendirme tesislerinin denetimi yapıldı.

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı “İlimizde faaliyet gösteren 4 (dört) adet Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme Tesisi Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme Tesislerinin denetim ve kontrolü talimatları gereği her ay en az bir kez denetlenir hükmü gereğince hafta içersinde denetlenmiş olup, yapılan denetimler sonucu yapılan puanlamada yeterli puanları aldıklarından çalışmalarına devam etmektedirler.

Tesislerimiz işlemiş oldukları balıkları İlimizdeki mevcut avlak sahaları ve yetiştiricilik tesislerinden temin ettikleri gibi Ülkemizin diğer bölgelerinden temin etmektedirler. İşlemiş oldukları balıkları ağırlıklı olarak komşu ülkelere, Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika'ya ihraç ederek önemli miktarda döviz girdisi sağlamalarının yanında istihdama da önemli katkı sağlamaktadırlar. Son dönemde tesislerimizden biri yapmış olduğu bağlantı ile yurtdışına işlenmiş Alabalık yumurtası ihracatına başlamış olması balıkçılık sektörü açısından sevindirici bir durumdur.

Sağlık açısından en önemli protein kaynağı olan balığın halkımız tarafından güvenle tüketilebilmesi için tesislerin işlemiş oldukları balıkların Gıda Tebliğinde belirtilen kriterlere uygun olup olmadığının belirlenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından sürekli olarak su ve balık numunesi alınarak gerekli analizler yapılmaktadır.

Tüm halkımıza saygı ile duyurulur”.

 

 

Bu haber 1130 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...