Kavşak yeniden düzenlendi

23 Ağustos 2012 18:32

…Ve iptal edilen Kavşak yeniden düzenlendi

 

Karayolları Bölge Müdürlüğü, 5 köy, Davraz Kayak Merkezi ve Mahrukatçılar Sitesine giden yolda iptal ettiği kavşağı düzelterek yeniden yaptı. Böylece, yaşanan kavşak skandalı sona ermiş oldu.

 

Tarım arazilerine çıkan yola kavşak yapıp; 5 köy, Davraz Kayak Merkezi ve Mahrukatçılar Sitesi gibi birçok işleve sahip yerlere giden yolu trafiğe kapatan Karayolları hatasını düzelterek, tarlalara çıkan bölümlerdeki gibi ‘oval’ şeklinde olmasa da kapattığı kavşağı ‘düz’ şekilde ulaşıma açtı.

KARAYOLLARI’NIN KAVŞAK SKANDALI DÜZELTİLDİ

Bilindiği gibi; Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Sav – Baladız arasındaki duble yol asfaltlama çalışmalarının Davraz Mahallesi altından geçen Çevre Yolunda büyük bir hata yapılmış ve tarım arazilerine yani tarlalara çıkan veya devamında hiçbir işlevliği olmayan yerlere çıkan bölümlere ‘kavşak’ konulmasına rağmen yıllardır kullanılmakta olan ve Davraz Mahallesinin ortasından geçen 115. Caddenin birleştiği, ötesinde merkeze bağlı 5 köy, Davraz Kayak Merkezi, Dağ Komando Alayı, Mahrukatçılar Sitesi gibi yoğun trafiğin bulunduğu yerlere giden kavşak trafiğe kapatılmıştı.

OLAY SİYASİ TARTIŞMAYA KADAR UZADI…

Bu durum, ilk defa 13 Temmuz’da Isparta’da yapılan İl Koordinasyon toplantısında Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir’e aktarılmış ve Müdür Kardemir de söz konusu yerde incelemelerde bulunacağını ve hatayı tespit etmeleri halinde mutlaka düzelteceklerini açıklamıştı. İlerleyen günlerde ise bu durum Isparta kamuoyunda siyasilerin de dahil olduğu bir tartışma konusu haline gelmişti.

SÖZKONUSU YERE KAVŞAK ‘DÜZ’ DE OLSA YAPILDI

 Ve Karayolları Bölge Müdürlüğü, söz konusu yerdeki hatasını düzelti ve daha önce var olan, 5 köy, Davraz Kayak Merkezi ve Mahrukatçılar Sitesi gibi birçok işleve sahip yeri kavşak olarak yeniden düzenledi. Sadece, bu kavşağın  işlevi olmadığı halde yapılan kavşaklardan farkı alt yapısı daha sonradan düzenlendiği için ‘oval’ şeklinde değil ‘düz’ olarak yapıldığı dikkati çekti.

 

Bu haber 690 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...