İSTEM ek fabrikası 25 Ağustos’ta üretime başlıyor

23 Ağustos 2012 12:08

İSTEM ek fabrikası 25 Ağustos’ta üretime başlıyor

 

Isparta Belediyesi şirketlerinden biri olan ve Doğal Taş Üretim Fabrikası olarak bilinen İSTEM fabrikası artık kendine yeni fabrikalar kuracak hale geldi. Hem kapasite artırımı hem de ihtiyaca cevap vermek için ek fabrika kurulması kararlaştırılmıştı. 2 ay önce temeli MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından törenle atılan fabrika’da artık çalışmalar son aşamaya geldi. Fabrika bayram dönüşü start diyecek ve üretime başlayacak. Bu vesile ile Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın’da incelemelerde bulundu. Fabrikanın hemen hemen bütün ekipmanları konmuş birkaç günlük ufak rütuşlar sonrası üretime başlayacak.

Başkan Günaydın, Borç batağına sürüklenen neredeyse yok edilmiş olan fabrikanın kısa süre içerisinde nereden nereye geldiğini ifade ederek artık fabrikamız kendisi ayakta kaldığı gibi yeni fabrikalar üretmeye ve iş istihdamı oluşturmaya başladığını belirtti.

Günaydın, “bugün yine mutlu bir sona geldik. Burada verim rekoltesi yüksek olan ve son teknoloji ile donanmış Türk Malı olan Doğal Taş Kesme Fabrikamızın testere ve diğer ekipmanları yerleştirilmiş durumdadır. Bu fabrikamız hem şehrimize hem de Ülkemize cevap verecektir. Bu fabrikayı kurmamızdaki amacımız, yeniden revize ederek üretime geçirdiğimiz fabrikamız istenilen norm ve kalitede üretim yapmaktadır. Türkiye’nin dört bir tarafından hatta yurt dışından bile talep gittikçe artarak devam etmiştir. Fabrikamız üç vardiya çalışmasına rağmen ihtiyaca karşılık veremiyordu. Bu yüzden tamamı Türk teknolojileri ile donatılmış olan bu ikinci fabrikamızı kurma kararı verdik. İki ay gibi kısa süre içerisinde tamamladık. Çok kısa süre içerisinde de üretime başlayacaktır. Artık belediyemiz fabrikalar zinciri kuracak hale gelmiştir” dedi.

Günaydın bu arada hükümete yüklenmeyi de ihmal etmedi. Isparta Belediyesi olarak iş istihdamı oluşturmak için insanüstü gayret gösterdiklerini ancak iktidarda olan hükümetin Isparta’ya bir çivi çakmadığını belirtti. Çivi çakmadığı gibi köstek de olduğunu söyledi.. Günaydın, “Kalkınmada öncelikli yöreler içerisine giremeyen Isparta’ya yatırım gelmesini bırakın Isparta’daki yatırımlar kaçmaktadır. Burada işyeri sahibi olanlar fabrikalarını sökerek başka illerde yeniden faaliyetine başlamaktadır. Böylece şehrimizde iş açığı oldukça büyümüş tahminlerime göre işsiz sayısı 10 binin üzerine çıkmıştır. Böyle olunca da şehrimiz artık göç alan değil göç veren bir il durumuna gelmiş insanlar şehrimizden kaçmaya başlamıştır” dedi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da yaptığı açıklamasında, yapılan bu hizmetlerin birileri tarafından görülmeyeceğini ifade ederek, “Bu gün burada yine Isparta’ya kazandırılan bir fabrikanın yanında bulunduruyoruz. Belediye Başkanımız Ispartamıza bayram hediyesi gibi bir fabrika kazandırıyor. Yine bunu birileri görmeyecek. Isparta’ya neler yapılıyor onu anlamayacaklar. Çünkü onların baktıkları yer farklı gözleri mühürlenmiş durumda. Belediye Başkanımız ise kıt imkanlara rağmen yeni bir tesis kazandırmıştır. Kendilerinin ifadesi ile 30 işsizimize iş demektir. 14 trilyon lira borcla devralınan fabrikanın düze çıkarıldığının anlamını da taşımaktadır. İnşallah gözleri görmeyen arkadaşlarımız bunları görürler. Biz bugün burada güzel bir tesisin içerisinde açıklama yapıyoruz. AK Partili arkadaşlarda 10 yıl içerisinde yaptıkları bir tesis varsa onun altında açıklama yapsınlar. Burada bizi yalnız bırakıyorlar ama biz böyle bir tesis altında açıklama yaparlarsa biz her zaman yanlarında oluruz. Isparta’mız son 10 yılında sadece zaruri ihtiyaçları kadar ödenek almış bir ildir. Bu makus talihini mutlaka yenecektir” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber 730 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...