Organları 3 kişiye can verecek.

21 Mart 2013 10:16

Isparta Devlet Hastanesi’nde karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı 4 gündür yoğun bakımda tedavi gören 68 yaşındaki hasta hayatını kaybetti. 

 Isparta Devlet Hastanesi’nde karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı yaşamını yitiren 68 yaşındaki hastanın karaciğeri ve böbrekleri 3 kişiye can verdi. Hastanın ailesiyle irtibat kuran Devlet Hastanesi yetkilileri, ailenin karaciğer ve böbrekleri bağışlaması üzerine harekete geçti. Erzurum’da hayat bekleyen bir hastaya umut olan karaciğer, nefes kesen bir operasyonla Erzurum’a gönderildi. Böbrekler ise Antalya’da ki hastalara umut olacak.

ÜZÜNTÜ VE SEVİNCİ BİR ARADA YAŞIYORUZ

Devlet Hastanesi yöneticisi Mustafa Çelik, “Hem üzüntü hem de sevinci bir arada yaşıyoruz. Hastamızı ne yazık ki kaybettik. Ama onun organları 3 kişiye can verecek” dedi. Aileye duyarlılığından dolayı teşekkür eden Çelik, “Öncelikle aileye çok teşekkür ediyoruz. Hastayı kaybettik ama bir ömür boyu 3 kişi onu sürekli anacak. Her nefeste hatırlayacak. Bu son derece önemli” diye konuştu.

HALKIMIZ DUYARLI OLMALI

Ispartalılara organ bağışı konusunda duyarlı olma çağrısı yapan Devlet Hastanesi Yöneticisi Çelik, “Organ bağışı çok önemli bir konu. Bu anlamda vatandaşların duyarlı olmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

ORGANLARI ALMAYA EKİP GELDİ

Organ nakli için Antalya Akdeniz Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden 3 kişilik bir ekip geldi. Ekipte Genel Cerrah Mehmet Tokaç, Mesut Gül ve Organ Nakli Teknisyeni Barış Akbuz yer aldı.

Gece saatlerinde ise karaciğer uçakla Erzurum’a, böbrekler ise Antalya’ya gönderildi.

Bu haber 589 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...