Eski İl Özel İdare binasında yıkım başladı

21 Mart 2013 10:05

Eski İl Özel İdare binasının yıkım süreci başlıyor. Önceki gün bina içinden çıkarılan kapılar güvenliği sağlamak amacıyla binanın dışına set şeklinde konuldu. Görüntü açısından kirliliğe neden olan bu durum vatandaş tarafından yadırgandı. Yıkım 2 ayda tamamlanacak.

 Eski İl Özel İdare binasının yıkım ihalesi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve ihaleyi Ankaralı bir firma kazanmıştı. Firma önceki gün hazırlıklara başladı ve binanın dışına kapılardan oluşan bir güvenlik seti oluşturdu. Set için bina içinden çıkarılan kapılar kullanıldı. Kapılar ilginç görüntülere sahne oldu. Firma çalışanları bina etrafında güvenlik çemberi oluşturmak için kaldırımı kullanıma kapattı alt katlardan başlayarak bina aksamını boşaltmaya başladı.

YIKIM 60 GÜN SÜRECEK

Gelinen süreci değerlendiren Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, yıkım işinin 60 günde tamamlanacağını ve işlemden 83 bin lira kazanç elde edileceğini söyledi. Yıldırım, "Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait olan çarşı merkezindeki eski İl Özel İdare Binasının yıkımıyla ilgili İl Genel Meclisinde 2012 yılında alınan bir karar vardı. Bu karara istinaden ihale işlemlerine başladık. İhale işlemi 12 Şubat'ta gerçekleşti ve 7 firma katıldı. Yıkım bedeli olarak idareye yıkımı üstlenen firma 83 bin TL+KDV bedel ödeyecek. Yıkımla ilgili 14 Mart'ta yer teslimi yapıldı ve müteahhit firma fiilen çalışmaya başlamış durumda. 60 gün yıkım süresi var” dedi.

Yıldırım, yıkılan binanı yerine ne yapılacağı konusunda ise henüz bir netliğin oluşmadığını ilgililerin kararının bekleneceğini belirtti.

Bu haber 2383 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...