Gül Macunu üretildi

20 Mart 2013 00:54

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, 4. grup ürünleri olan Gül Macununu kamuoyuna tanıttı. Mesir Macununun tahtını sallandıracak özellikte olan Gül Macunu; Mide ağrıları, bağırsak problemleri ve boğaz ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca içindeki baharatlar sayesinde rahatlatıcı, stresten uzaklaştırıcı özelliği bulunan Gül Macunu ilk olarak Japonya’ya ihraç edilecek.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, uzun uğraşlardan sonra yeni bir ürün daha ortaya çıkarmayı başardıklarını belirtti. Bu anlamda dün kamuoyuna tanıtılan Gül Macunu, iddialı bir ürün olacak.

MESİR MACUNUNUN TAHTINI SALLAYACAK

Gül Macununu Mesir Macununa rakip olarak çıkarmadıklarını ancak Mesir Macunundan daha faydalı bir ürün olduğunu belirten Çelik, bu konuda dış pazardan iyi bir pay almayı hedeflediklerini bildirdi. Ürünün ilk olarak Isparta’da daha sonra Türkiye’de ve daha sonra yurt dışında tanıtımlarının yapılacağını duyuran Çelik, şunları söyledi: “Isparta’mızın sembolü haline gelen gül, sektörün diğer paydaşlarının ama özellikle Gülbirlik ve Rosense’nin gül orijinali kozmetik ve gıda ürünleri üzerine yaptığı araştırmalar ve çalışmalar sayesinde bölgemiz ekonomisinin itici gücü olmaya ve üreticilerimizin el emeklerini ve alın terlerini en iyi şekilde değerlendirerek sofralarına bereket katmaya devam ediyor.

GÜL GIDA SEKTÖRÜNÜN DE VAZGEÇİLMEZİ OLACAK

Gül sadece, parfüm ve kozmetik sanayisinde kullanılan bir ürün olmayıp aynı zamanda sağlık ve gıda sektörünün de vazgeçilmezlerindendir. Bu bağlamda gül, görüntüsüyle, rengiyle aromasıyla, tadı ve lezzeti ile bölgemiz ekonomisine önemli bir katma değer kazandırmaktadır. Bu işin sorumluluğunun ve vebalinin farkında olan Gülbirlik ailesi olarak bizler geçmişte olduğu gibi bugünde sektörü öncülük etmenin ve gıda sektörüne Gül Macunu adıyla farklı ve yeni bir ürün kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2 YILLIK BİR ARAŞTIRMANIN ÜRÜNÜ

Gül macunu, Isparta’nın meşhur gül çiçeğinin yaprakları ile her birisi şifa kaynağı olan baharatların harmanlanması ile hazırlanmış bir şifa kaynağıdır. Gül Macunu yaklaşık 2 yıllık bir deneme ve araştırmanın sonucunda ortaya çıkmış bir ürün olup herkesin gönül rahatlığı ile sofralarına koyabileceği, eşine dostuna ve misafirlerine hediye edebileceği bir üründür. Hem damak tadı ve lezzet olarak farklı bir ürün hem de beslenme ve sağlık açısından oldukça faydalı bir üründür. Çünkü gül, yaprağından bulunan antioksidan bileşikler sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin (toksin maddelerin) atılmasına yardımcı olur, Mide ağrısı, boğaz ağrısı, bağırsak problemi olanlar için bu rahatsızlıkların giderilmesinde yardımcı olmaktadır. Gül macunu, herhangi bir öğün fark etmeksizin tüketilebilen bir üründür.

ÜRÜNÜMÜZ BİR İLK

Gül macunu, yaklaşık 500 yıllık bir geçmişi olan mesir macununa benzer bir üründür. Ancak içerisindeki gül yaprakları ona farklı bir lezzet katmaktadır. Ürünümüz Isparta’da bir ilktir. 2012 yılı başında ürettiğimiz Draje Lokum da ilklerden birisiydi. Gül macunu, Isparta mağazalarında 9,50 TL’ye satışa çıkarılmıştır.”

GÜL MACUNU 4. GRUP ÜRÜNÜ OLDU

Gıda grubu olarak aldığımızda lokum bir gurup idi. Arkasından reçel ayrı bir gurup idi. Gül şurubu ayrı bir grup idi. Draje lokumu ayrı bir gurup idi. Buru da alacak olursak 4. grup olarak gül macununu piyasaya sürüldüğünü söyleyebilirim.

İLK OLARAK JAPONYA’YA İHRAÇ EDİLECEK

Herhangi bir ürüne rakip olmak anlamında değil ama kendi şahsına münhasır bir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Mesir macunu içerisinde bulunanların artısı olarak burada bulunan bir ürün var. Mesir macununda gül yok en azından. Ama burada bir gül var. Belki ileride göreceğiz ve mesir macununun da üstünde çok daha fazla beğeni alacak bir ürün. Mesir macununa rakip çıktığımızı söylemek istemiyorum. Herkes kendi kulvarında gidiyor. Ama biz sektörümüze münhasır, en iyi ürünü ortaya koyduğumuza inanıyoruz. 

Türkiye’nin hemen hemen her ilinde ürünlerimiz satılıyor. Türkiye genelinde dağıtımlarımız başlayacak. İlk etapta Japonya, ilk sırayı alacak ülkelerden biri.”

 

 

Bu haber 1242 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...