“Çanakkale Savaşları, Türk Milleti’nin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir”

19 Mart 2013 00:53

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 98. Yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Türk Milleti’nin gülle, mermi, çelik ve baruta karşı verdiği en çetin mücadelelerden birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98’nci yıldönümünü gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çanakkale Savaşı ile büyük Türk Milleti, tüm dünyaya gerilemenin nihayet bittiğini duyurmuş, bugünkü coğrafyamız üzerinde sonsuza kadar yaşamaya kararlı olduğumuzu süngü, mermi ve yüksek iman gücü ile ilan etmiştir.

Dönemin hasım küresel güçlerinin sahillerimize kadar gelerek, vatan topraklarına yönelik kirli ve habis emellerini hayata geçirmek istemeleri, çok şükür ki Çanakkale önünde imana çarpmış, ecdadımızın bağımsızlığa duyduğu inançla erimiş ve yok olmuştur. ‘Batmaz’ denilerek, haklarında efsane uydurulan savaş gemileri, gücünü yalnızca milletimizin eşsiz varlığından alan kahramanların, ağırlıklarının bir önemi olmadan sırtlandığı mermilerin hedefi bulmasıyla, bir kalıntı ve batak olmak üzere Boğaz’ın dibini boylamışlardır.

Yedi düvelin kirli ittifakı, teknolojik üstünlüğü, askeri avantajı Türk Milleti’nin özgürlüğüne duyduğu derin bağlılık karşısında bir işe yaramamış ve mağlup olmaktan da kurtulamamıştır.

Bu zafer aynı zamanda aziz milletimizin, varlığına yönelmiş ve artık sabır sınırlarını zorlayan tehditler için neleri göze alıp, nasıl başarabileceğimizin emsalsiz bir örneği olmuştur.

Bu açıdan Çanakkale Savaşları yalnızca bir askeri başarı değil, izzeti nefsi ve haysiyeti ile oynanmak istenen büyük Türk Milleti’nin topyekün ayağa kalktığı bir diriliş ve yükseliş abidesidir.

Ne yazık ki bugün, şehitliğin sorgulandığı, gaziliğin tartışıldığı bir dönemden geçmekteyiz. Böyle bir günde bilinmelidir ki, Türk Milleti’nin, ayrışma ve farklılaşma tuzaklarına düşmeden, oynanan oyunların farkına vararak dünün muhteşem mücadelelerine sahip çıkacağına olan inancım tamdır.

Unutulmamalıdır ki, geçmişteki muhteşem milli gayretin şartlar olgunlaştığında bugünde gösterileceğinden, Anadolu'nun muhafazası gerektiğinde, her türlü çabanın saklı duran yüreklerde yeniden ortaya çıkacağından hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

 

Bu haber 643 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...