Modern Çocuk Koleji’nin ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ Sergisi

31 Aralık 2019 16:03

                Modern Çocuk Koleji’nin IYAŞ  Park AVM’de Değerler Eğitimi Projesi kapsamında atık materyal defilesi eşliğinde açtığı geri dönüşüm sergisine katılım oldukça yoğun oldu.

Modern Çocuk Koleji tarafından düzenlenen  “Sıfır Atık, Sıfır Kayıp” Sergisinde geri dönüşüm malzemelerinden yüzlerce kıyafet ve çocukların eserleri yer aldı.

Sıfır Atık Projesini yürütücülüğünü Prof. Dr. İsmail Tosun yaparken açılış kurdelesi Isparta Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün tarafından kesildi. Açılışa AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse,  Modernevler Mahallesi  Muhtarı Ebru Özbayrakçı ve  Çevre ve Şehircilikten Tayfun Büyükküpçü katıldı.

Modern Çocuk Koleji Kurum Müdürü Nefise Efsun Gürkan, bu bilinçli proje hakkında bir konuşma yaptı. Başarılı Müdür Gürkan, Türkiye genelinde başlatılmış olan ‘Sıfır Atık Sıfır Kayıp’ adlı sorumluluk projesideki amaçların  attıkları en aza indirmek ve geri dönüşüm sisteminin düzenli bir biçimde oluşturulmasını sağlamak olduğunu söyledi.

 Akla gelebilecek her yerde oluşabilecek atıkların geri dönüşüme kazandırılabileceğine dikkat çekmek istediklerini belirten Efsun Gürkan ‘’Tüm insanlıktan beklediğimiz atık malzemeyi çöpe  değil de geri dönüşüm kutusuna atmasıdır’’  dedi.

Sergide çocukların geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı şirin eşyalar yer aldı. Ayrıca çocukların defilede giydiği kıyafetlerin velileri tarafından tamamen atık ve geri dönüştürülebilir materyallerden olduğu dikkatlerden kaçmadı.  Açılışta veliler, çocuklarıyla birlikte podyumda yürüdü. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte davetliler, anı ölümsüzleştiler.

 

Bu haber 628 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...