“Bayramı bayram gibi kutladılar”

23 Ağustos 2012 12:01

“Bayramı bayram gibi kutladılar”

İl Müdürü Mahmut Altunay; “Çocuklarımız artık bayramları bu Sevgi Evlerinde aile ortamında geçirdikleri için koruyucu aile aramaya gerek kalmadı” dedi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  ‘Sevgi evleri’ projesini Türkiye’de ilk defa olmak üzere 2009 yılında hayata geçirdi.

Böylece, Müdürlüğe bağlı yurtlarda koruma altında bulunan çocuklar 2009 yılından itibaren sevgi evlerinde hayata hazırlanmaya başladılar.

ALTUNAY; “19 ÇOCUK EVİNDE 120 ÇOCUK KALIYOR”

Bakanlığın üzerinde titizlikle durduğu ve her ilde biran önce oluşturulmasını istediği Sevgi Evleri projesini Isparta’da da 2009 yılında hayata geçirerek Türkiye’de ilk defa Isparta’da  uygulamaya başladıklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay, projenin başarılı bir şekilde uygulandığını söyledi. Müdür Altunay; “Sevgi Evleri Projesi çalışmaları kapsamında ilk etapta 4 ayrı ev bulduk ve bu evlerle ilgili bütün görüşmelerin yapılarak bakanlıktan gerekli izni aldık.

“ÇOCUKLARIN HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARI

DEVLET TARAFINDAN KARŞILANIYOR”

İlk etapta 4 ev ile başladığımız bu projeyi daha sonra genişleterek devam ettirdik ve aradan geçen 4 yılda Sevgi Evi sayımızı 19’a kadar çıkardık. Şuanda ilimizdeki Sevgi Evi sayımız 19 ve bu evlerde kalan çocuk sayımız ise 120’dir. Bu çocuklarımız tamamen ev ortamında yetişmekte ve her türlü ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanmaktadır.

“BÜYÜKŞEHİRLERDEN BİLE DAHA FAZLA SEVGİ EVİNE SAHİBİZ”

İlimizdeki Sevgi Evleri sayısı bakımından Türkiye’de en ön sıralardayız. Zira, komşu illerimiz Antalya  ve Konya’da Büyükşehir olmalarına rağmen Sevgi Evleri sayısı Isparta’dakinden azdır. İstanbul’da dahi bu sayı 34’tür. Isparta’nın nüfusuna göre Sevgi Evi sayısı bir hayli yüksektir. Bu da Bakanlığımızın Isparta’ya verdiği önemi ortaya koymaktadır.

“ISPARTA HALKINA TEŞEKKÜR EDERİM” 

Bilindiği gibi yıllardır gerek Ramazan ve gerekse Kurban Bayramlarında korumamız altında bulunan çocuklardan aile yakını olan ve ailesinin yanına gidebilecek durumda olan çocukları bayramı aileleriyle birlikte geçirmeleri için ailelerinin yanlarına gönderiyorduk. Diğerlerini ise, ailesi olmayan veya ailesinin yanına gitmesi uygun olmayan çocukların ise hayırsever vatandaşlar tarafından her bayram misafir edilmesini sağlıyorduk. Sağolsun Isparta halkı bu konuda çok duyarlılık gösterdi ve yıllarca Çocuk Yuvalarımızda bulunan çocukları bayramlarda evlerine misafir ettiler. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.

“ÇOCUKLARIN BAYRAMLARDA BAŞKA

EVLERE MİSAFİR EDİLMESİNE GEREK KALMADI”

Ancak, bu Sevgi Evleri Projesini hayata geçirdiğimizden bu yana artık çocukları bu şekilde misafirliğe vermiyoruz. Çünkü, çocuklar zaten Sevgi Evlerinde bir aile ortamında korunup, barınmaktadırlar. Bu uygulamayı geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz Ramazan Bayramında da bu şekilde yaptık ve son derece başarılı oldu” dedi.

 

 

 

 

 

Bu haber 1035 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...