‘İhracatçılara Pasaport Süre Uzatımından Memnununuz’

26 Aralık 2019 16:36

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve İhracatçı Osman Şahlan, ihracatçıların hususi damgalı (yeşil) pasaporttan faydalanma süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkarılmasından memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Süre 2 yıl iken bir zaman darlığından dolayı bazı ülkelere gidemediklerini ancak, sürenin uzatılması ile ihracatçıların yurt dışına giriş ve çıkışlarının kolaylaşmasının önem taşıdığını vurgulayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı ve İhracatçı Osman Şahlan, pasaport süresinin uzatılmasının firmaların daha çok ihracat yapmasını sağlayacağını söyledi.

“BU UYGULAMA DEVLETİMİZİN

İHRACATÇILARA OLAN GÜVENİNİ

GÖSTERMEKTEDİR”

Meclis Başkanı Osman Şahlan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Burada dikkat edilmesi gereken husus devletimizin ihracatçılara yani bizlere olan güveni ve desteğidir. Biz de ihracat ailesi olarak bu güveni boşa çıkarmamak adına var gücümüzle çalışmak, yeni pazarlara açılmak ve mevcut ihracat pazarlarımızdaki payımızı artırmak zorundayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilgili bakanlarımıza, hükümetimize bize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi.

PASAPORT İÇİN İHRACAT LİMİT

MİKTARI DA DÜŞÜRÜLDÜ

Başkan Şahlan, hususi damgalı pasaport için ihracat limit miktarının 1 milyon dolardan 500 bin dolara indirilmesiyle ITSO bünyesindeki yaklaşık bin firmanın bu haktan faydalanacağını sözlerine ekledi.

Bu haber 316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...