“2. Ar-Ge Proje Pazarı” Ödülleri Sahiplerini Buldu

23 Aralık 2019 15:29

Göller Bölgesi Teknokenti ile Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen “2. Ar- Ge Proje Pazarı” ödül töreni ile sona erdi.  8 prototip, 7 dijital tasarım ve 8 iş fikrinin yer aldığı yarışmanın ödül töreni, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

TÜM PROJE SAHİPLERİNE ÖN KULUÇKA MERKEZİ İLE BİGGWİND MÜJDESİ

Törende ilk olarak söz alan Göller Bölgesi Teknokenti Müdürü aynı zamanda Araştırma ve Yenilikçilik Direktörü Prof. Dr. Serdal Terzi, tüm proje sahiplerinin Ön Kuluçka Merkezine kabul edildiğinin; birinci aşamayı geçmiş sayılarak Bireysel Genç Girişimci programı kapsamına alındığının müjdesini verdi. Jüri üyelerince üç ayrı kategoride puanlamaların yapıldığını kaydeden Prof. Dr. Terzi, “En Başarılı Kadın Girişimci”, “En Genç Girişimci”, “Patent Desteği” ve “Proje Danışman” kategorilerinde de değerlendirmeler yapıldığını belirtti. Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi adına her türlü çalışmayı desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Terzi, genç girişimcilerin aktif katılım göstermesinin, motive olmasının ve süreçte yer almasının çok değerli olduğunu söyledi.

Üniversite olarak girişimciliği destekleyen organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, ülkemizin 2023, 2035 ve 2071 yılı hedefleri doğrultusunda bu tarz etkinliklerin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Açış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Törende ilk olarak “2. Ar-Ge Proje Pazarı” sponsorları arasında yer alan Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu ile Değişim ve Gelişim Platformu Başkanı Nazmi Esen’e “Altın Sponsor Ödülü”; Yükseköğretim Vakfı Başkanı Mustafa Süalp’e “Gümüş Sponsor Ödülü”; PlazmaTek Firması adına Prof. Dr. Lütfi Öksüz’e “Bronz Sponsor Ödülü” verildi.

Ardından “2. Ar-Ge Proje Pazarı” destekçileri MAKÜ, MAKÜ Teknokent, ISUBÜ, Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü, ITSO, İş-Kur, TOBB Isparta Genç Girişimciler Kurulu, TTO, BAKA, Isparta Ticaret Borsası, KOSGEB, MÜSİAD, KADEM temsilcileri ile SDÜ Dr. Öğr. Üyesi Ümran Sezer’e teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ayrıca “En Genç Girişimci” ödülünü Yücel Aydın, Selim Akkuş ile EHMLİLER ekibi; “Başarılı Kadın Girişimci” ödülünü ise Dudu Merve Doğan ile Tauna Yüksel aldı. 

RayTek ekibi “Patent Desteği” Ödülünü almaya hak kazanırken; KEPBULUT ve Gren Codes ekibi de  “Proje Danışman” ödülüne layık görüldü.

GİRİŞİMCİ FİKİRLER ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Törende son olarak 2. Ar- Ge Proje Pazarı kapsamında üretilen yüzlerce iş fikirleri arasından seçilerek belirlenen kategorilerde birinciliğe layık görülen proje ekipleri ödüllerine kavuştu.

Proje Pazarının Kazananları Şöyle;

“Dijital Tasarım Kategorisinde”; Es- Es ekibi “BİLDİR” isimli projeleri ile

“İş Fikri Kategorisi”nde; BUTAK ekibi “Sikloid Redüktör-Cyclo Reducer” isimli projeleri ile

“Prototip Kategorisi”nde ise Moleküler Araştırma ekibi “Düşük Sıcaklıkta Lityum Tetraborat(Li2B407) Üretimi” isimli projeleri ile, YKB Tasarım ekibi de “Konuşma Kaybı Yaşayan Bireyler ve Bakıma Muhtaç Bireyler İçin İletişim Cihazı” isimli projeleri ile birinci oldu.

 

Bu haber 256 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...