Ülkü İlkokulu’nda Ülke Bilinci Sağlayan Seminer

21 Aralık 2019 12:50

Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Nuri Dolmaz, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında Ülkü İlkokulu öğrencilerine ‘’Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerimiz’’ konulu bir seminer verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara göndermiş olduğu yazı gereği gerçekleştirilen seminerde öğrencilerde yerli malı kullanma ve ülkemizde yerli olarak üretilen ve tüketilen ürünler ile zenginlik kaynaklarımız konusunda farkındalık oluşturmak amaçlandı.

ÜLKEMİZİN YER ALTI VE YER ÜSTÜ ZENGİNLİKLERİ SORUMLULUĞUMUZDUR

Seminerde konuşmacı olan Prof.Dr. Mustafa Nuri Dolmaz ülkemizin kültürel ve tarihi zenginlikleriyle beraber yer altı ve yer üstü zenginliklerini de sahip olduğunu vurgulayarak bu zenginlikleri halka sunmak ve fazlasını da katma değer oranı yüksek ürünler olarak ihraç edilmesi gerektiğini bildirdi. Bazı ürünlerin stratejilk değerde ürünler olduğunu belirten Dolmaz, bu amaçla küçük yaştan itibaren öğrencilere bu farkındalığın oluşturulması gerektiğini söyledi.

Seminerde bulunan veliler ise bu konu hakkında Yerli Malı haftalarında bu güne kadar hep yeme içme etkinliği yapıldığını ve öğrencilere yönelik akademik bir yetkiliden bilgi verilen bu seminerden memnun kaldıklarını dile getirdiler. Veliler kendilerinin de ülkedeki yer altı ve  yer üstü zenginlikleri konusunda bilgilendiklerini belirterek etkinliği düzenleyen Prof.Dr. Mustafa Nuri Dolmaz, okul müdürü Muzaffer Sarışahin ve öğretmen Fatma Tezcan’a teşekkür ettiler.

 

Bu haber 398 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...