Hastane binasında temizlendi ancak kapı hala açık…

21 Aralık 2019 12:48

Eski Isparta Devlet Hastanesi binası yaşanan olumsuzlukların ardından tertemiz temizlendi ancak kapısı bacası hala açık. Bahçede 3 metre derinliğinde mahzenin kapağı açık ve her an biri düşebilir

Isparta eski Devlet Hastanesi binasında  yaşanan skandal olayların ardından Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılan temizlik çalışmaları tamamlandı. İçeride bulunan ne kadar eski yatak, yorgan, çarşaf, yastık ve diğer malzemeler varsa hepsi bahçede toplanarak yakılmak suretiyle imha edildi.

KAPI HALA AÇIK

Hastane binasını kötü amaçla kullanan kimliği belirsiz kişilerin içeri girmek için kullandıkları arka kapının hala açık olduğu ve istenildiğinde rahatça buraya herkesin girebileceği gözlendi. Mahalle sakinleri burayı daha önce kullanan şahısların içeride bulunan yatakları kullandıklarını şimdi hiç bir malzeme bulunmadığı için eskisi kadar kullanılmayacağını ancak yine de önlem alınmaması nedeniyle hoş olmayan olaylar olabileceğini belirttiler.

YA BİRİ DÜŞERSE

Hastane binasının ön kısmında bulunan ve hastanenin bodrum katına profil bir merdiven ile inilen kapak kimliği belirsiz kişilerce hurdacılara satılmak üzere çalınınca tehlike saçmaya başladı. Daha önce rögar kapağından endişe edilirken bu kez daha büyük çapta bir deliğin bahçede açık kalması tehlikeye davetiye çıkarıyor. Profil merdivenlerin basamaklarının çürümesi sonucu koptuğu derinliğin ise 3 metreyi bulduğu ifade edildi.

NE OLACAKSA BİR AN ÖNCE OLSUN

27 yıl hastanede çalışarak emekli olan ve bu mahallede oturan Rıfat Helvacı, ‘burada birçok malzemeyi hurdacılar veya esmer vatandaşlar aldı aldı götürdü. Daha geçen gün bu kapağı sürüyüp şuraya getirdiler ben çarşıdan gelirken bir daha baktım yerinde yok. Burada kapıları kaynak yapıp kapatsanda kırıp giriyorlar çare yok. Ne olacaksa bir an evvel olsun ki sahibi olsun. Bu halde ne yapsan yalan’ diye konuştu.

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ TEMMUZ AYINDA DEVİR ETMİŞ

2017 yılında Şehir HAstanesi’nin tamamlanmasının ardından atıl duruma gelen bina 2019 yılının Temmuz ayına kadar Sağlık Müdürlüğü sorumluluğunda iken daha sonra Milli Emlak Müdürlüğü’ne devri gerçekleşmiş. 9 Aralık tarihinde de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne binanın devrinin yapıldığı öğrenildi.

YENİ ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİ OLACAK

Yaşanan bu son gelişmelerin ardından eski Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin bulunduğu alanın ISUBÜ Yerleşkesi olması yönünde karar alındığı ileri sürüldü. ISUBÜ’nün yapılaşma için ödenek sorununu halletmesi halinde 2020 yılı başından itibaren belli bir program dahilinde yapılaşma için ahrekete geçmesi bekleniyor.

 

 

Bu haber 286 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...