Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne Çevre esnafı göz kulak..

20 Aralık 2019 17:51

Devlet Hastanesi ile birlikte boşaltılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi binası pırıl pırıl duruyor. Bunun nedeni ise çevre esnafının buraya gözü gibi koruması.

Isparta günlerdir eski Devlet Hastanesi binasında yaşanan rezaleti konuşurken bu kez eski Kadın Doğum ve Çocuk  Hastanesinin binasını gezdik. Ne bir camı kırılmış ne de içeri giren çıkan olmuş. Bahçesi bile hala pırıl pırıl. Tarihi binada bunca rezillik yaşanırken buraya kimsenin elini bile sürmemesinin nedenini araştırdık ve çevre esnafına sorduk.

GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ

Yıllardır hastane karşısında işyeri çalıştıran esnaflar, ‘Bizim buraya da bazen gençler geliyor. Biz hemen ‘Hastane buradan taşındı. Yeni hastane demiryolunun altında’ diyerek buradan uzaklaşmalarını sağlıyoruz. Buraya temiz insanlar gelir bahçede oturur sohbetini eder ve tertemiz bir şekilde bırakır giderler’ sözleri ile hastane binasını nasıl koruduklarını anlattılar.

Kendilerinin göz kulak olduğu kadar eski hastane binasının güney ve kuzeyinde 2 resmi binanın halen faaliyet göstermesi 1 bekçinin de görevli olmasının caydırıcı olduğunu dile getiren çevre esnafı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sahipsiz bırakılan bir şeye herkes sahip çıkar keyfince kullanır, zarar verir. O taş binanın bu hale getirilmesi ve basında yer alması Isparta için bir zuldür. Hepimiz üzüldük. Burada herkesin üzerine düşeni alması lazım. Biz nasıl buraya göz kulak olmuşsak orada da sahip çıkılabilirdi. Neyse ki bunca olandan sonra Sağlık Müdürlüğü sahip çıkmış ve gerekli önlemleri almış. Biz buraları gözümüz gibi korur kollarız asla öyle bir rezalete müsaade etmeyiz. Ki, bazı zamanlarda o tür şeyler için kullanmaya gelenler oldu. Hemen polisi arayıp uzaklaşmalarını sağladık. İnsanlık da bunu gerektirir.”

 

Bu haber 403 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...