Geleceğin Sağlıklı Bireyleri Yetişiyor

20 Aralık 2019 17:49

Isparta IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü ile Ege Kreş ve Çocuk Kulubü işbirliğinde miniklere spor ve hareket eğitimi veriliyor.  Ege Kreş ve Çocuk Kulübü Kurucusu Zeynep Vurupalmaz kreş öğrencileri için IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Mehmet Akdülger’in desteğiyle birlikte 4 aydır çocuklara spor ve hareket eğitimi veriyor.

MİNİKLERİN SPOR KEYFİ

Normalde spor faaliyetleri kreşin etüt merkezinde yapılırken 4 ay sonra ilk defa IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü  Antrenörü Mehmet Akdülger’in aracılığıyla önceki gün Sporland sahasında çocuklar spora doydu.  Çocuklar Mehmet Akdülger, Gökhan Görgülü ve Abdurrahman Kara antrenörlüğünde spor yapıp hem de yeteneklerini farketmeye ve farkettirmeye çalışıyorlar.

8-10 yaş arası 30 çocuğun bulunduğu ve her çarşamba 15.00-17.00 arası yapılan spor faaliyetlerinde daha çok hareket eğitimi veriliyor.

“EĞİTİMLİ İNSAN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR EDİNMEZ”

IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Mehmet Akdülger, çocukların gelişimlerine göre antrenman programı hazırladığını söyledi. Akdülger, “Çocukları iyi gözetmek lazım. Buradaki çocuklar okul öğrenimlerini ailelerinin desteği ile alıyorlar ama önemli olan eğitim. Eğitimli insan kötü alışkanlıklar edinmez. Bu çocuklar okuldan çıkınca spor yapmak için çabalarsa kötü alışkanlıklara da yönlenmez. Koordinasyonlu bir şekilde spor yaparlarsa ilerde daha sağlıklı bireyler olurlar. Aynı zamanda sporun içinde yerine göre hem birlik olup hem rakip olarak hayatı da öğreniyorlar. Biz bu şekilde çocuklarımızı spora ve özellikle hayata kazandırmak istiyoruz” dedi.

SPOR  DERSLERDEKİ BAŞARIYI DA ARTTIRIYOR

Kreşte ingilizce, santranç, drama, halk oyunu gibi öğrenim ve faaliyetlerin de olduğunu belirten Ege Kreş ve Çocuk Kulübü Kurucusu Zeynep Vurupalmaz, çocukların spora düzenli bir şekilde başladığından beri derslerindeki başarılarda da artış sağladıklarını bildirdi. Antrenörler çocuklara antrenman yaptırırken bir diğer kreş öğretmeni Gülşen Ural ile birlikte gözlemlerini sürdüren Vurupalmaz, ‘’Çocuklar burada istedikleri gibi enerjilerini atıyorlar. Derslerini bitirip antrenmana gelmek için hevesleniyorlar ve bu antrenman sayesinde hem derslerdeki başarıları artıyor, hem de daha sağlıklı eğitimli, yetenekli bireyler olma yolunda ilerliyorlar. Bu konuda çok mutluyuz. IYAŞ Gençlik ve Spor Kulübü yetkililerine teşekkürü bir borç biliyorum’’ diye konuştu.

 

Bu haber 316 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...