Diken Üstünde Çalışıyorlar

23 Ağustos 2012 11:58

29 yıldır kullanılan binaya ‘her an yıkılabilir’ raporu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı  İl Müdürlüğünün Hastane Caddesindeki 2 katlı hizmet binasına ‘her an yıkılabilir’ raporu verildi. İl Müdürü Mahmut Altunay, raporun ardından yeni bina yapılana kadar hizmet verecek kiralık bir yer arayışına girdiklerini söyledi.

 

Gerek Türkiye’nin gerekse Isparta’nın bugünlerde en önemli gündemlerinden birisi de binaların depreme dayanıklı olmasını sağlayacak olan ‘Kentsel Dönüşüm Projesi’ Bu proje Isparta’nın da içinde bulunduğu bir çok ilde uygulamaya konuldu.

SİZİN BİNANIZ DEPREME NE KADAR DAYANIKLI ?

Bu doğrultuda gerek vatandaşlar evleri için gerekse kamu kurum ve kuruluşlar hizmet verdikleri binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğunu ölçtürme çalışmalarına başladılar. Uzun bir zaman alacak olan süreç geçtiğimiz günlerde başlamış durumda. Eski adıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, yeni adıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü de ilimizde Hastane Caddesi Akoluk Cami karşısında 1983 yılından bu yana hizmetlerini sürdürüyor.

İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN HİZMET BİNASINA ‘ÇÜRÜK’ RAPORU

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde İl Müdürlüğü yetkilileri binalarının depreme ne kadar dayanıklı olduğunu veya depreme dayanıklı mı, yoksa dayanıksız mı  tespitini yaptırmak için Bakanlıktan onaylı özel bir şirkete binalarının deprem testini yaptırdılar. Yapılan test sonucunda gelen rapor ise il müdürlüğü çalışanlarını tedirgin etti. Zira, raporda binanın tamamen çürük olduğu ve oturulamaz durumda bulunduğu belirtildi.

ALTUNAY; “RAPORUN DOĞRULUĞU ÇEVRE VE

ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ONAYLANDI”

Hizmet binalarına çürük raporu verilmesinin ardından konunun doğruluğu bakımından İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvurduklarını ifade eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Altunay yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1983 yılında yapılan ve o yıldan beri hizmet binası olarak kullandığımız zemin ile birlikte 3 katlı binamızı özel bir şirkete deprem testi yaptırdık. Test sonucunda hazırlanan ve tarafımıza ulaştırılan raporda binanın ‘çürük’ ve ‘oturulamaz’ olduğu belirtildi. Bizde bu konuyu doğrulatmak adına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvurduk. Oradan da ekipler geldi ve gerekli ölçümleri ve numuneleri aldılar. Onların da yaptığı ölçüm neticesinde sonuç aynı çıktı. Bir anlamda özel şirkete yaptırdığımız deprem testi ilgili resmi kurum tarafından da onaylandı. Yani, 29 yıldır hizmet verdiğimiz bina her an yıkılabilir durumdaymış.

“YENİ HİZMET BİNASI İÇİN YER ARIYORUZ”

Bizde bunun üzerine hemen Genel Müdürlüğümüze bir yazı yazarak durumu anlattık ve ilk etapta yeni bir hizmet binası yapılması gerektiğini belirterek talebimizi ilettik. Şuanda bu yeni hizmet binamızın yapılacağı yer konusunda arayış içindeyiz. Öte yandan, bu hizmet binamız yapılıncaya kadar çürük binada kalmamak adına kiralık sağlam bir bina arıyoruz. Bunu en kısa zamanda bulup buradan o binaya geçmeyi planlıyoruz.

 

 

 

 

Bu haber 1278 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...