“Alınan tedbirler sayesinde Yangınlar azaldı”

14 Aralık 2019 13:11

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar kamu kurumlarında düzenledikleri yangın tatbikatları ve alınan tedbirler sayesinde yangın olaylarında sevindirici düşüş yaşandığını kaydetti

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri hafta içi hergün bir kuruma yada okula eğitime gidiyor vatandaşları ve öğrencileri yangınlarla ilgili bilinçlendirme çalışması yapıyor. Anaokulundan liseye kadar okullarında İtfaiye Müdürlüğüne gelerek yerinde eğitim aldıkları belirtiliyor.

İtfaiye Müdürü Halil Açar eğitimin artması ile yangın olaylarının düşüşe geçtiğini belirterek 2019 yılında geçen yıllara oranla yangın sayısında bir düşüş yaşandığını haber verdi. Açar, bugüne kadar yıl içerisinde 450 eğitim verildiğinden söz etti.

DAR SOKAKLARA ARAÇ PARK ETMEYİN

İtfaiye Müdürü Halil Açar, yangınlara mümkün olduğu kadar kısa sürede müdahale edildiğini ancak bazen umulmadık engellerle karşılaştıklarına değinerek taşıt sürücülerine seslendi:

                “Lütfen dar sokaklara araçlarınızı park etmeyiniz. İtfaiye araçlarının geçebilmesi için bu tür sokaklarda park yapılmamalı. Yangında dakikaların önemi var. Bugün bana yarın sana. Sizin evinizde de böyle bir kaza meydana gelebilir.”

BİR HAYVAN KURTARINCA KENDİ CANIMIZ KURTULMUŞ GİBİ SEVİNİYORUZ

                İtfaiye Müdürlüğü’nün sadece yangın olayları ile meşgul olmadığının altını çizen Açar, ‘Hayvanlarımızın canları da bizim için önemli. Bazen tırmandığı yerden ineyemeyen, bazen aracın motor bölümüne girmiş bir kedi için koştuğumuz anar oluyor. Onları kurtardığımız an kendi canımızı kurtarmışcasına seviniyoruz’ diye konuştu.

100’ün ÜZERİNDE KAZAYA MÜDAHALE EDİLDİ

                İtfaiye Müdürü Halil Açar, Isparta’da 2019 yılı içerisinde 100’ün üzerinde trafik kazası olayına gittiklerini ve özellikle sıkışmalı kazalarda yaralı vatandaşları bulundukları yeden çıkardıklarını aktardı. Açar sözlerini ‘Canlar yanmasın, ocaklar sönmesin. Yangınsız, kazasız günler diliyorum’ diyerek tamamladı.

 

Bu haber 269 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...