AK Parti´de Delege Seçimleri Tamamlandı

10 Aralık 2019 17:49

AK Parti'de kongre süreci başladı. Isparta il genelinde 54 bin üye 5 bin 200 delegeyi belirlemek için Pazar günü sandık başına gitti AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun, partisinin kongre yöntemini eleştirenlerin bugün aynı yöntemi uygulamaya çalıştığını söyledi.

AK Parti İl Başkanı Zabun “AK Parti olarak 7. Olağan kongre sürecimizi genel merkezimizin kararıyla 7 Ekim itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Bu bir  takvim meselesi önceki ilçe kongrelerimizin öncesinde ciddi mutfak hazırlığı var bu işin bütün teşkilatımız yoğun bir tempoyla gerçekten de AK Partiye yakışır milletimize yakışır bir şekilde kongre sürecini gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor” dedi. "Dün bizi eleştirenler bugün bizim izimizden gelmeye çalışıyor" diyerek üstü kapalı olarak CHP'yi eleştiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun,  partisinin kongre sürecinde bir gelenek oluşturduğunu ifade etti. Zabun “Her zaman ifade ediyoruz dün bizi eleştirenler bugün bizim izimizden gelmeye çalışıyorlar. Bizim ifade ettiğimiz şey şu AK Partiyle birlikte AK Partinin siyasi hayatına hatta dünya siyasi hayatına girdiği tarihten itibaren yepyeni bir kavramla tanıştırdı siyaset literatürüne dahil etmiş olduğu  istişari demokrasi kavramını geliştirdi ve yerleştirdi artık geride bırakmış olduğumuz süreç itibariyle bütün boyutlarıyla bir gelenek oluştuğunu bu anlamda bir gelenek oluştuğunu ifade edebiliriz yine bu çerçevede istişari demokrasiden kastımız hem işin mevzuat çerçevesi içerisinde sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlamak hem de en geniş kapsamlı temsil kabiliyetinin ortaya çıkması için mutfak çalışmasını yürütürken bütün unsurlarımızla milletimizin hemşerilerimizin büyük bir istişare çerçevesi içerisinde seçim süreçlerini tamamlamak ve aday listelerimizi belirlemek” şeklinde konuştu.

421 SANDIK KURULDU 

Pazar günü Isparta il genelinde tüm ilçe başkanlıklarında delege seçimi yapıldığını aktaran Zabun, seçim için 421 sandık kurulduğunu aktardı. Zabun “Bütün ilçe başkanlıklarımızda seçimlerimizi yapacağız her köyümüz ve mahallemiz için ayrı ilçelerimizde sandık oluşturduk ve buradan her köyde ve mahallede kayıtlı üyelerimiz gelip kendi bölgeleriyle ilgili delege seçimlerini gerçekleştirdiler. Isparta genelinde 421 sandığımız kuruldu. 421 birimimiz köy ve mahalle olarak birimlere sahibiz” dedi.

İL KONGRESİ 2020 EYLÜL AYINDA

Delege seçimlerinin ardından Şubat ayından itibaren ilçe kongrelerini yapacaklarını kaydeden Osman Zabun, il kongresini de 2020 Eylül ayında yapmayı hedeflediklerini belirtti. Zabun , “Delege tespit çalışmalarının arkasında da yine genel merkezimizle yapacağımız istişareler çerçevesinde Şubat ayından itibaren artık ilçe kongrelerimizi gerçekleştirmeye başlayacağız belli bir takvim çerçevesinde belli bir plan çerçevesinde ilçe kongrelerini yapacağız inşallah bu sürecide il kongremizin yapılacağı yine ön gördüğümüz süre genel merkezimizle yapacağımız istişareler sonucunda 2020 Eylül ayında düşünüyoruz il kongremizi yapmak suretiyle artık büyük kongreye doğru tüm hazırlıklarımızı Isparta olarak tamamlamış olacağız. AK Parti büyük bir ailedir bu milletin büyük bir ekseriyetini büyük çatısı altında barındıran bir partidir ülkemize, milletimize, memleketimize, şehrimize çok önemli katkılar sağladık inşallah bundan sonraki kutlu yürüyüşümüz devam edecektir” dedi.  

 

Bu haber 295 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...