“Az olalım, biz olalım, öz olalım mantığı devreye girmiştir”

14 Mart 2013 18:41

Demokrat Parti’nin kalesi olarak bilinen Isparta’da Merkez İlçe Yönetimi 10 Mart’ta komple görevden alınmıştı. Dönemin Merkez İlçe Başkanı Ömer Çobaner, görevden alınmanın altında yatan sebepleri bir bir sıraladı. Çobaner, “Genel Başkan Gültekin Uysal, yaklaşan Olağan Kongre öncesi kendine muhalefet teşkilatları bir bir görevden aldırmaktadır” dedi.

5 gün evvel Demokrat Parti (DP) Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınan Ömer Çobaner, suskunluğunu bozdu. Başkanlığa 24 Mart 2012’de seçilerek geldiğini ancak bundan tam 1 yıl sonra 10 Mart 2013’de uyumlu ve verimli çalışılamadığı gerekçesiyle görevden alındıklarını belirten Çobaner, gerekçeyi ayağı yere basar bulmadığını bildirdi. Alınan bu karar doğrultusunda parti içi hukuk mücadelemizden asla vazgeçmeyeceklerini ifade eden Çobaner, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ülke sorunlarıyla değil parti içi muhalefetten kurtulmak için uğraştığını söyledi. Ülke onca badirelerle boğuşurken milli direnişin ve demokrasinin yıkılmaz kalesi olması gereken DP’nin ise ele avuca gelmeyecek sebeplerle uğraştığını ifade eden Çobaner, şu açıklamalarda bulundu: “Parti Genel İdare Kurulu, 24 Mart 2012’de yapılan kongrede seçilen 18 kişilik Yönetim Kurulumuzu 10 Mart 2013’de alınan karar doğrultusunda görevden aldı. Mazeret olarak da daha uyumlu ve daha verimli çalışmak gösterilmiş. Bu karar doğrultusunda herkes şunu iyi bilsin ki parti içi hukuk mücadelemizden asla vazgeçecek değiliz. DP Genel Başkanı Sayın Gültekin Uysal’ın ülke sorunları değil de parti içi muhalefetten kurtulmak için uğraştığını düşünmekteyim. Ülke onca badirelerle boğuşurken milli direnişin ve demokrasinin yıkılmaz kalesi olması gereken partimiz nelerle uğraşıyor!

UYSAL’I DESTEKLEMEYENLER BİR BİR GÖREVDEN ALINIYOR!

Bu süreç kongrede Genel Başkanımızı desteklemeyen teşkilatların görevden alınma sürecidir. Isparta Merkez İlçe Teşkilatına yapılan bu uygulama ile Genel Merkez Yönetimimiz bütün demokratların enerjisine ihtiyaç duyulan böylesi kritik bir dönemde elinden gelse kendine oy veren delegeleri de tasfiye edeceği bir yola girdiğini açıkça göstermektedir. Bu haksız, hukuksuz, anti demokratik yöntemlerle mücadelemiz sürecektir. Demokratlar şunu iyi biliyorlar ki zaman kısır çekişme küçük hesaplar yapma zamanı değildir. Büyük düşünme ve davranma zamanıdır. Dava arkadaşlarımızın bu tür yöntemlerle ümitsizliğe kapılmamaları en büyük arzumdur. Unutulmamalıdır ki bedeli ödenmemişi hiçbir demokrasi mücadelesi yoktur. Bizlerin il, ilçe dolaşarak Parti Genel Başkanlığının Olağanüstü Kongreye götürülmesi için tüm gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrat Parti öyle büyük bir çınar ki hiç kimse bu misyonu yok edemez ve milletin gönlünden silemez.

YENİ BAŞKAN BİZE PARTİNİN ANAHTARLARINI VERMEDİ!

Yönetimimiz oylarla seçildi. Başkan bendim. Görevden aldılar. Ayrıca geçen yıl Demokrat Parti İl Yönetiminden Başkan dahil bazı üyelerimiz istifa ettiler. Bundan sonra Genel Merkez İl Başkanı olarak Nihat Karan’ı atadı. Karan geldikten sonra kendisiyle çalışma imkânımız olmadı. Çünkü partimiz binasındaki İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığının kilitleri değiştirilmişti. Anahtarları da bize verilmedi. Bu hareketten dolayı uyumlu çalışma ortamı oluşturulmadı. Bizi de uyumlu ve verimli çalışamama mazeretiyle görevden aldılar! Varın siz düşünün artık. Burada bizim çalışmalarımız etkilenmiştir. Biz böyle şeyler daha önce yaşamadık. Daha önce parti binasında hiçbir oda kilitlenmiyordu. Bu dönem kilitleniyor. Gelen gidenleri zan altında bırakmak anlamına gelmez mi bu? Az olalım, biz olalım, öz olalım mantığı devreye girmiştir. Uyumlu çalışma ortamı yaratılmamıştır. Bu bizim tarafımızdan mı yoksa başka yerden mi yaratılmıştır? Her şey ortadadır. Isparta halkının takdirlerine bırakıyorum. Benim mücadelem sürecek. Burada yapılan bir hareket var. Daha önce İlçe Başkanlarının çağırıldığı toplantıya biz çağırılmadık! DP’de yeni olağanüstü bir Genel Kurul yapılacak. İstanbul’daki yapılan kongrenin iptal edilmesinden sonra Genel Başkan ve Genel İdare Kurulu şaibeli duruma düşmüştür! Biz Büyük Kongre Delegeleriyiz. Bu delegeler değiştirilmek isteniyor. Biz başka bir arkadaşı desteklemiştik. Ondan sonra bunlar oldu.

GENEL BAŞKAN UYSAL KENDİNE

OY VERECEKLERİ GÖREVE GETİRİYOR!

DP ‘Ben yaptım oldu’ denilecek bir yer değildir. Partinin ağırlığını kimse unutmasın! Bu yapılanlarla partimiz her gün bir adım daha geriye gitmektedir. Tüm Türkiye’de 10 Mart itibariyle Genel İdare Kurulu’ndan çok yerde il ve ilçe başkanlarının görevden alındıklarını öğrendik. Genel Başkan Uysal’ın kongreye hazırlandığını ve kendine oy verecek insanları göreve getirmeye yönelik bir çalışma içindedir. Bu güce karşı çalışacak başka güçler de mutlaka vardır. Bu sakın unutulmasın.

TAVANDA DP-ANAP AYRIŞMASI YAŞANIYOR

Bugünlere Demokrat Parti ile Anavatan Partisi güçlerini birleştirdiği için geldik. Anavatan kadrolarıyla iç içe çalıştık. Tabanda ayrışma yok ama tavanda bir boşluk olduğunu düşünüyorum. ‘Bizdensiniz sizdensiniz’ hareketlerinin başladığını görüyoruz, izliyoruz, duyuyoruz. Bunlar Partimize iyi şeyler getirmez. Bizim dediğimiz olay şu biz olalım tek olalım değil hep birlikte olalım eski günlere geri dönelim istiyoruz. DP, tüm ülkeye hizmet etmiş Türkiye’nin kalkınmasında mihenk taşı olmuş bir partidir. Parti içi mücadelemizi sürdüreceğiz. Kol kırılır yen içinde kalır kimseye nefret duyacak değiliz. Kongrelerde çabalarımızı gösteririz. Çabalarımızın da sonucunu alacağımızı da biliyorum. Kesinlikle sessiz kalmayacağız. Tüm partililerimiz ve vatandaşlarımız bizi izlesinler”

Bu haber 1277 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...