“O cesareti Şükrü Başkan gösterdi”

10 Aralık 2019 17:43

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, BLT’nin canlı yayınında ITKM ile ilgili konuştu. AK Parti belediyeciliği olarak ITKM konusunda atılması gereken cesur bir adım atıldığını belirten Bilgiç, şöyle konuştu:

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİDİR

“AK Parti belediyeciliği insana hizmeti önceleyen, halkımızın yaşam kalitesini artıracak, refahına katkıda bulunacak projelere imza atmayı hedefliyor. AK Parti belediyeciliği gönül belediyeciliğidir. Öncelikle hedefimiz vatandaşımızla iyi ilişkiler kurmak, hizmetin odağına onları koymak. Uzun bir dönem sonra Isparta merkezde Belediyeyi aldık.

SİYASİ İRADE OLARAK BU KARARIN ARKASINDAYIZ

ITKM konusunda Yusuf Ziya bey belediye başkanıyken de söylüyordum. Cesur olmak gerekiyor. Çok şükür meclisimizden bu karar çıktı. Muhalefetin ret oyuna karşılık çıktı. Başkanımızın oyu ile geçti. Bu alınan kararın siyasi irade olarak arkasındayız. Eskiden ne verildiyse zaten vermişler. Bu saatten sonra verilecek bir şey kalmamış. Yapılacak şey orayı harabeye döndürmeden açmak, o değeri Isparta’ya kazandırmak. Bunun için alınması gereken her cesur kararın siyaseten arkasındayız. Ellerini taşın altına koymuşlardır bu kararı almışlardır. Başta Sayın Başkan ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. TMSF Başkanımız ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde TMSF Başkanımızın katılımıyla protokol Isparta’da imzalanacaktır. Ve en kısa sürede orayı bitireceğiz.

ORTADA BİR ŞEY YOK, HARABE DURUYOR

ITKM Camisinin açılmasından dolayı vatandaşımız defaatle teşekkürlerini sunmuştur. Bu bile en güzel mutluluk, en güzel onur. Verilen dükkan filan yok. Daha önce yapılmış olan sözleşmeler gereği veriliyor. Geçmişte vermişler, vermişler, tapular devredilmiş. Ama ortada bir sonuç yok, hala orası harabe gibi duruyor. O zaman bir şey söyleyebilirsiniz. O proje tamamlandıktan sonra kimsenin buna söyleyeceği hiçbir şey yok. Halkımız taktir edecektir. Nerede mülkleri varsa TMSF’ye geçmiştir. Buradan belediye başkanımıza söyleyelim o tabelayı oradan indirsinler. TMSF’nin bünyesinde olan bir şirket.

YENİ OTOGAR 200 MİLYONLUK KÜLFET

Akibeti ITKM gibi olabilecek olan otogar inşaatı. Henüz yüzde 30’u bitmiş ama yüzde 30 fiyat farkı verilmiş. Şehir böyle bir problem ile karşı karşıya. 200 milyonluk bir külfet önünüzde duruyor. Terminal tarafıyla ilgili olarak yazıhaneci arkadaşlarımız oradan memnun değiller. Böyle olursa gelmeyiz diyorlar. Taleplere göre proje değişikliği yapılıyor. Başkan ve ekibi kararlılar bir ITKM süreci daha yaşatmayacaklar. Daha yüzde 30 olan inşaatta yüzde 30 fiyat farkı mı olur. Bu nasıl iş.

TOKİ diyorduk engeldiler. Yurt diyorduk, hastane diyorduk hep engel çıkarıyorlardı. Şehir Hastanesi’ni arazi probleminden dolayı 3 sene geç açtık.”

 

Bu haber 279 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...