“Günaydın döneminde TMSF’nin 4 kez randevu talebine dönülmemiş”

13 Kasım 2019 18:06

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ticaret ve Sanayi Odası, üniversiteler ve Esnaf odalarının da işin içine alınmasını öneren MHP’li Oğuzhan Göker’e sert çıktı: Bir önceki dönem 5 yıl meclis üyeliği yaptınız. Ticaret Odası’na, Esnaf odalarına, üniversiteye bir kez sordunuz mu? TMSF’nin 4 randevu talebine geri dönülmemiş. Adamı başkanın kapısının önünde bekletip, içeri almamışsınız.

Isparta Belediye Meclisi, Kasım ayı oturumları kapsamında öncekigünkü toplantısında TMSF ile yapılacak ITKM protokolünün maddelerini görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor, Komisyon Başkanı Fahrettin Gözgün tarafından meclise sunuldu. Gözgün, komisyon kararında MHP’li Mehmet Gökaslan ile İYİ Partili Burak Akşahin’in muhalefet şerhi olduğunu bildirdi.

Komisyon raporunun okunmasından sonra MHP’li Mehmet Gökaslan ile Oğuzhan Göker’in konuşma talebi Başkanlık makamı tarafından kabul görmedi. Başdeğirmen, “2 haftadır görüşülüyor. Zaten muhalefet şerhini koymuşsunuz, orada ne diyeceğinizi yazmışsınız. Bu mesele bitmesi gereken bir konudur. İlave edilecek ya da çıkarılacak bir şey yok. Herkes kendi kararını verdi. 2 grupta şartlarını açıkladı. 20 yıldır bitmeyen bir konuyu bitiriyoruz. Ya bitecek, ya bitecek. Herkesin amacı bu değil mi? Bu işi bitirmek zorundayız” dedi.

MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, söz alarak “bizde bitsin istiyoruz. Ama bu sürece Ticaret Odası, Esnaf Odaları, üniversiteler, Baro da dahil edilsin. Onların da görüşü alınsın. Geniş katılımlı bir yapıda olsun. TMSF ile protokol çerçevesini belirlediniz. Bu aşamada biz yoktuk. Bir ucunda olabilirdik” diye konuştu.

Başkan Başdeğirmen de “Bir önceki dönem 5 yıl meclis üyeliği yaptınız. Ticaret Odasına, Esnaf Odasına, üniversiteye, Baro’ya sorsaydınız ya? Neden sormadınız? TMSF 4 kez randevu istemiş, geri çevirmişsiniz. Adam başkanın kapısında beklemiş, gitmiş. İçeri almamışsınız. 10 yıldır bir şey yapılmamış. ‘Yok şu, yok bu’ diye bahaneler üretiliyor. Artık Isparta’nın tahammülü kalmamıştır. Şu an bitirmek için buradayız. Halkımız ‘ne yaparsanız yapın burayı bitirin’ diyor. Artık bu insanların sesini duyun” diye cevap verdi.

Daha sonra ITKM protokol maddeleri ve başkanlık makamına yetki verilmesi konusu oylamaya sunuldu. AK Parti Grubu 15 üyesi ile ‘evet’ oyu kullandı. MHP ve İyi Partili 16 üye de ‘Hayır’ oyu kullandı. Başkanlık makamının oyu eşitlik durumunda 2  sayılma kuralı nedeniyle ITKM prokolü kabul edildi. Kabul kararından sonra AK Partililer mecliste alkış yaptı.

 

 

Bu haber 361 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...