“ISPARTA’DA ANA MUHALEFET PARTİSİ İYİ PARTİDİR”

2 Kasım 2019 13:32

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, özel açıklamalarda bulundu. ‘31 Mart seçimlerinde çıkarılabilecek en iyi adayı çıkardık’ diyen Tandoğan, “İYİ Parti Isparta’da ana muhalefet partidir. Isparta için yapıcı olacak her şeyde varız, Isparta’ya zarar verecek her şeyin karşısındayız” diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, merkez parti olduklarını iddia ederek şöyle konuştu:

“İYİ Parti’nin oturduğu yer merkezdir. MHP’nin içindeki demokrasiye inanan kanat tarafından kuruldu. Bizim benzerimiz yok. Biz merkeze oturmuş bir partiyiz. Terör ya da bu ülkeye zararlı bütün gruplar haricinde herkese hitap eden bir partiyiz. MHP’den gelenlerin kurduğu parti olsa da mozaik olarak her partiye açık bir partiyiz. O yüzden merkez diyebiliriz. Terör grubu olmadığı müddetçe herkesle anlaşabileceğimiz bir partiyiz. Yeni ve vizyonel bir partiyiz.

MHP VE AK PARTİ’DEN

PARTİMİZE İLGİ VAR

“Ülkenin girdiği sosyo-ekonomik sıkıntılar var. Ülkenin ciddi sıkıntıları var. Peşpeşe gelen zamlar var. Ekonominin rahatlaması için sayın bakan açıklama yaptı, o açıklama üzerine elektriğe yüzde 15 zam geldi. Bugün AK Parti’nin Milliyetçi Hareket Partisi’nin sempatizmanı olan arkadaşlarımızı kendi partimize üye yapıyoruz. Bu arkadaşlarımız yönetimlerde de değerlendirilecektir. Şu anda Türkiye’de en hızlı ilerleyen ve büyüyen bir partiyiz. Bu yerel seçimlerde de olmazsa olmaz olduğumuz belli oldu. Bugün birçok büyük şehir ittifak adayları sayesinde kazanıldı. Isparta’da sadece Uluborlu belediyesini kazandık. Gönül isterdi çok olsun. O bizim rehberimiz olacak. İYİ  Belediyecilik nasıl olacak göstereceğiz. Uluborlu’ya çok destek veriyoruz. Orada 15 yıldır kayıp var, yapılmayan işler var. Ama orası İYİ belediyeciliğin görüntüsü olacak. Gelecekte de Isparta’dan tutun, bütün ilçelere kadar simgemiz olacak.

İYİ PARTİ’DE A’DEN Z’YE KADAR

DEMOKRASİ VAR

İYİ Parti İl Başkanı Tandoğan, yakında kongre sürecini başlatacaklarını belirtti.

Yeniden il başkanlığına aday olduğunu belirten Tandoğan, şöyle devam etti:

“Kongreler her zaman için demokrasinin gereğidir. Bir yenilenme olarak da bakabiliriz. Siz sormadan ben söylüyorum. İl başkanlığına adayım. Şubat ayında ilçe kongrelerimiz olacak. Mart ayında da il kongremiz olacak. Bize genel merkezimiz bu tarihi verdi. Demokrasinin gereği kongreler güzel ve verimli geçecek. Birlik ve beraberlik içinde olacak, daha bağdaşmamızı sağlayacak. 2 seçim gördük, kısmen de olsa yoruyor. Tempo hızlıydı. Şimdi tempoyu yükseltiyoruz. Üyelik için partimizi güçlendirmek için katılımlar oluyor. Yeni isimler partimize katılıyor. Delege seçimimiz olacak. Mahallelerimizde sandıklar kurulacak. Demokrasi gereği alfabemiz A’den başlayıp Z’de bitecek.

Herkesin gönlünde yatan bir aslan vardır. Tabiki de karşımıza başka adaylar da çıkacaktır, çıkmalıdır. Ama ben şu an var olan bir il başkanıyım. Kongre sürecini benim tamamlamam gerekir. Ve bu kongre sürecini tamamlarken benim aday olmam gerekir. Delege kimi arzu ederse il başkanı olur. Delegesinden korkan o makamdan oturmasın. Delege ne derse doğrudur. Delegelerin vereceği kararla il başkanı seçilecektir. Delege kararını verecektir.

İYİ Parti İl Başkanı Özgür Tandoğan, Isparta’nın en önemli sorununun trafik olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“İlk çözülmesi gereken trafik sorunu. Alternatif bir yol devreye geçiriliyor. Sinyalizasyon sistemleri projeleri uygulanmalı. Bizler ışık sistem projelerimizi gündeme getirdikten sonra MHP’nin adayı Yusuf Ziya Günaydın beyin projesi ve ihalesi vardı. Sinyalizasyonlara kameralar konuyordu. Nerede görüyorsunuz? Öyle bir şey var mı? Şükrü beyin bu konunun üstüne gitmesi gerekiyor. Bu ihale için harcanan para nereye gitti? Biz yargısal anlamda destekliyoruz. Eksiklikler ve yanlışlıklar varsa lütfen suç duyurusunda bulunun. Biz destekliyoruz. Orada yanlış bir ihale veya Isparta halkının parası gereksiz yere harcanmışsa hesabı sorulmalı.

Seçim döneminde verilen vaatler var. Sayın Başkan fazlasıyla vaat verdi. Bunların takipçisiyiz. Arzu ettiğimiz bunların hızlı olarak yerine getirilmesi. Bazı şeyler çok ağırdan gidiyor. Bunu Isparta halkı da görüyor. Daha hızlı ve atak bir belediye başkanı hayal ediyorduk. Memnuniyet olabilir. Ama belediyenin hızlı bir şekilde değişime ihtiyacı vardı. Bu hız şu an yok. Isparta’nın bekleyen birçok sorunu var. Bunlara hızlı çözüm lazım. 5 yıl yetmeyecektir.”

İYİ PARTİ’NİN ALTERNATİFLERİ VARDI

CHP, ÇOK DAHA FAZLA İSTEKLİYDİ

“Henüz 2 yılımızı yeni tamamladık. 2 tane ağır seçim yaşadık. Genel seçime girmememiz için her şey yapıldı. Onu atlattık genel seçime girdik. Onu atlattıktan sonra yerel seçim önümüze geldi. Yerel seçim kendisine ait farklılıklar gösteriyordu. Adayların belirlenmesi, meclis üyeleri adayları vs. vs. daha geniş bir platform. Bunun yanında Millet İttifakı adı altında Cumhuriyet Halk Partisi ile birliktelik oldu. Isparta’da anlaşma için il başkanlarına yetki verildi. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi ile yapılacak işbirliğinin faydalı olacağını düşündük. Seçimi ortak bir şekilde götürmeye çalıştık. Hem CHP’nin hem de bizim kabul edebileceğimiz bir aday üzerinde anlaştık. İYİ Parti’nin başka alternatifleri de vardı. Ama CHP, Gökmen Gökmenoğlu üzerinde daha istekliydi. Ama biz de istekliydik. O dönem için çıkarabileceğimiz en iyi aday Gökmen Gökmenoğlu’ydu. CHP İl Başkanımız ile birlikte çok kez görüşmelerimiz oldu. En iyi adayı çıkardığımızı düşünüyoruz. Yüzde 50 İYİ Parti’nin payı varsa, yüzde 50’de CHP’nin payı vardır.

Her seçimden kazanmak beklenir. Biz de kazanmayı bekledik. Ama halkın teveccühü AK Parti’nin adayı Şükrü Başdeğirmen’i belediye başkanı seçti. Demokrasinin gereğidir. Saygı duyuyoruz. Biz kazanmak için elimizden geleni yaptık. Yerel seçimler partilerden ziyade kişilerin de seçimidir. Bugün ‘AK Parti kazandı’ diyemezsiniz. Şükrü Başdeğirmen faktörünü de es geçemezsiniz. Adayın da faktörü var. Bugün 61 bin olan AK Parti’nin oyu 51 bine düştü. O zaman Şükrü Başdeğirmen başarısız mı? Ama şu an belediye başkanı. 10 bin oy bize ve Milliyetçi Hareket Partisi’ne kaymış durumda. Bu gözüküyor. Ama 51 bin oyla Şükrü Başdeğirmen belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. Bizim de arzu ettiğimiz matematiksel olarak genel seçimlerdeki toplamı tutturmaktı. Vatandaşımız özgürce beğendiği adaylara oy veriyor.

Isparta’da ana muhalefet partisi İYİ Parti’dir. Isparta için yapıcı olacak her şeyde varız, Isparta’ya zarar verecek her şeyin karşısındayız. Doğru olana destek, yanlış olana muhalefet. Olması gereken de budur. Düzgün işleyen bir şeyde set germenin anlamı yok. Ama yanlışın da bizzat karşısında durmak gerekiyor.

Cumhur ittifakı kavramına baktığınız zaman AK Parti ve MHP. Biz de millet ittifakıyız. CHP, DP, hatta kısmen Saadet Partisi de millet ittifakının içerindeydi. O yüzden onlar kendi aralarında anlaşmaları bize göre daha kolay. Biz doğru bulduğumuz konuda sırf muhalefet için çıkamayız. Doğru ise doğru, yanlışsa yanlış. Bizim adımız İYİ Parti.

AK Parti’nin adayı da Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı da bizim rakibimizdi. Sırf derdimiz MHP’nin adayını bertaraf edelim, ‘kim gelirse gelsin’ yaklaşımımız olamaz. Biz gelelim diye uğraştık. Derdiğimiz buydu. Seçime girerken de yanlışları görerek girdik. Daha doğru hale getirmek için girdik. Isparta halkının teveccühü Şükrü Başdeğirmen’den yana oldu. Yerel seçimlerde Cumhur İttifakını tam anlamıyla kuramadılar.”

SİYASETE MHP’DE BAŞLADIM

GİDİŞATTAN RAHATSIZ OLDUM

“11 Ocak 1976 İzmir doğumluyum. 1983 yılında meslektaşım olan babamın işi dolayısıyla Isparta’ya geldik. İlkokul, ortaokul, liseyi Isparta’da bitirdim. Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun olduktan sonra doktora için Almanya’ya gittim. Evliyim, 2 çocuğum var.

2001’de Sütçüler’de 2002’de de Eğirdir’de muayehanemi açtım. 2008 yılında askere giderken Sütçüler’deki büromu kapattım. Siyasete Erzurum’da başladım. Üniversitede okurken Erzurum Ülkü Ocakları’na gider-gelirdim. O dönemin il başkanı Cezmi Polat’tı. Dayımın iyi ahbaplarıydı. 1999’da seçim döneminde kısmı olarak Milliyetçi Hareket Partisi içinde çalıştık.

Isparta’da MHP yönetiminde hiç bulunmadım. 2015’in kasım ayında Milliyetçi Hareket Partisi’nin gidişatından ve ülkenin gidişatından rahatsızlığım vardı. Tek tabanca, tek kişiye dönüş yolunda bir rahatsızlık uyandırdı. Meral hanımı da uzun yıllardır takip ediyorum. Koray Aydın uzun yıllardır takip ettiğimiz yöneticilerden. İYİ Parti’nin adı yoktu ama o dönem için muhalefet hareketiydi. Zaman geldi parti kuruldu. Parti kuruluşu öncesinde buradaki toplantılarda bulundum. Parti kuruluş esnasında kurucu il başkanımız Mustafa Şimşek, Eğirdir İlçe Başkanlığı için teklifte bulundu. Biz de bir başlangıç yapılması gerektiğini düşündüğüm için İYİ Parti’yi tercih ettim. 2018’in 30 Ağustos itibariyle tüm Türkiye’deki il başkanlarının istifası istendi. Mehmet Ertekin başkanımız vardı. Genel merkezimizin oluru ile il başkanlığı teklif edildi. Ben hiç görev istemedim, görev aldık. Görev verildi ve kabul ettik. Milletvekilliği seçiminde ilçe başkanıydım. İl başkanı olarak ilk yerel seçimi 31 Mart’ta yaşadım.”

Bu haber 311 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...