Şehit ve Gazi Dernekleri binasının temeli atıldı

31 Ekim 2019 18:05

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Isparta Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa kullanabilecekleri, bodrum ve 2 kattan oluşacak yaşam ve hizmet alanı Fatih Mahallesi'nde.
Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünde anlamlı bir tesisin temel atma törenini gerçekleştirildi. Vali Ömer Seymenoğlu'nun il protokolü ile birlikte Şehit ve Gazi Derneklerine gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, dernek üyelerinin sık sık dile getirdiği dernek binası talebi Isparta Valiliği ve Isparta Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirildi. Şehit yakınları ve gaziler ile ailelerinin kullanabileceği hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Isparta Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa kullanabilecekleri, bodrum ve 2 kattan oluşacak yaşam ve hizmet alanı Fatih Mahallesi'nde yer alıyor.
Temel atma törenine; Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tamer Atay, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, şehit yakınları, gazi ve gazi aileleri ile çok sayıda siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.
Törendeki konuşmasına 'Şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve gazi yakınlarımız hayırlara vesile olacağına inandığım güzel bir yapının temelini atmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum' diyerek başlayan Vali Ömer Seymenoğlu: “Bu tür temeller hep beraber atılırsa güzel olur, harcını hep birlikte kararsak birlik beraberlik içerisinde dostça arkadaşça sevgimizi de bu harca katarak karar, temeli atarsak emin olun ki bu milletin sırtı yere gelmez” dedi.
İlk günden itibaren şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarını böyle güzel bir mekâna kavuşturulmasını hayırlı bir iş olarak gördüğünü dile getiren Vali Ömer Seymenoğlu, “Her ortamda bunu dile getiriyorduk. Allah'ımıza şükürler olsun ki, Cumhuriyetimizin 96. yılında bu bizlere nasip oldu” dedi. Seymenoğlu, “Çok değerli gazi arkadaşlarım, şehitlerimizin yakınları, gazi yakınlarımız ne olur o merkezdeki havanızı buraya taşıyın. O arkadaşlığı, dostluğu, fedakârlığı, hoşgörüyü, işbirliğini bu binaya taşıyın” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından yapılan duaya müteakip Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Isparta Muharip Gaziler Derneğinin ortaklaşa kullanacakları dernek binasının temeli törenle atıldı.

Muharip Gaziler ve Şehit Yakınları Derneği Başkanı Musa İrez, yıllardır dile getirdikleri taleplerinin gerçekleşmesinden ötürü Vali Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Başdeğirmen'e teşekkür etti.

Muharip Gaziler Derneği Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız da Cumhuriyetin 96. Yılında özlenen bir mekana kavuşulmasından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, anlamlı bir günde coşku yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Anlamlı bir gün. 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluş yılı. 1071'den bugünümüze kadar bayrağımızı indirmeyen, vatanımızı böldürmeyen şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Gazi ve şehit ailelerimiz 'o bina bize yakışmıyor' diyorlardı. Aslında onlara değil bize yakışmıyordu. Ziyaretlerimizde ne kadar zor giriş-çıkış olduğu bizi üzdü. Projelerimizi hazırladık. Dernek başkanlarımızla birlikte hazırladık. Düz ayak bir giriş planladık. Birinci kat gazilerimiz için oldu. Şehit yakınları için de üst kat. Müze için yerimizi yaptık. En üst kat ortak teras oldu. 500 m2 özel bir bina. Önünde bahçe olarak kullanıma açacağız. Daha güzel bir ortam oluşturacağız. 19 Eylül'de Gaziler Günü'nde burayı bitireceğiz. Hep beraber bu binanın açılışını yapacağız.”

AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Gökgöz de “Bugüne kadar seve seve canını feda eren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Böyle güzel bir eseri Ispartamıza kazandırıyoruz. Hayırlara vesile olsun” diye konuştu.
Şehit yakınları
ve
gaziler
böylesine hızlı bir yaklaşımı
ilk kez görüyor
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Musa İrez, 'Yıllardır bu sorunumuzu aktarıyorduk. İlk kez böylesine bir hızlı yaklaşım görüyoruz. Şükrü Başkana teşekkür ederiz” dedi.
Muharip Gaziler Derneği Başkanı Musa İrez, açış konuşmasında şöyle dedi:
“Derneklerimiz kurulduğu yıllardan beri sorunumuzu aktardık. Sonuç alamadık. 'Bir bina şehit aileleri ve gazilerden daha mı değerli' dedik. Önceki dönemde bu arsa tahsis oldu.
Belediye başkanımızdan bina istedik. Hızlı bir şekilde temel aşamasına geldik
Çok mutlu olduk. 20 yıldır mücadele veriyoruz. Böyle hızlı bir yaklaşımı ilk kez görüyoruz,.
Bizlere yakışır
şekilde
olacağını
başkanımızın yapacağını
biliyoruz.”

Bu haber 276 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...