Vali ve Belediye Başkanı, Gül Parkı Millet Bahçesi için Bakan’dan destek istedi

28 Ekim 2019 18:37

Vali Ömer Seymenoğlu ile Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Belediyesi Tren Garı Gül Parkı Millet Bahçesi Projesi için Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan’dan destek istedi.

Isparta-İzmir arası Göller Ekspresi’nin 12 yıl aradan sonra yeniden sefere başlaması dolayısıyla düzenlenen törende Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, törenin açış konuşmasında Bakan Turhan ile Isparta Milletvekillerine teşekkür etti. Isparta Tren İstasyonu’nun Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından açıldığını belirten Başdeğirmen, tren istasyonunun kullanılmayan 80 bin m2’lik alanında Gül Parkı Millet Bahçesi Projesi planladıklarını anlattı. Bakan Turhan’dan onay isteyen Başdeğirmen, “bu güzel eser sizlerin sayesinde olacaktır” dedi.

TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta’ya yapılan hizmetler ve yatırımlar için Ulaştırma Bakanı Mehmet Turhan ve ekibine teşekkür etti. 10 yıllık tren hasretinin sona erdiğini kaydeden Bilgiç, “Eskişehir Isparta Antalya kızlı tren projesi hızlı şekilde devam ediyor Isparta’ya yaptığınız yatırımlardan ötürü minnettarız” diye konuştu.

Vali Ömer Seymenoğlu da konuşmasında Isparta halkına trenine sahip çıkmasını istedi. Seymenoğlu, şöyle konuştu:

“1.5 asır üzerinde bu ülkeye hizmet eden Devlet Demir Yolları ailesine teşekkür ederiz. 1936’da Isparta Garı hizmete girmiş. Allah’a şükür bugün burada yolcu trenimizi tekrar hizmete aldık. Isparta olarak hareketli bir nüfusa sahibiz. Nolur bu trene sahip çıkalım. Sahip çıkarsak sefer devam eder. Tekrar seferden kaldırılmasına müsaade etmeyelim. Isparta olarak turizmde iddialıyız. Önümüzdeki yıl inşallah 1 milyon kişiyi misafir edeceğiz. Doğu ekspresi ile oluyor da Isparta’da neden olmasın. Eğirdirli hemşehrilerimiz de burada. Hep birlikte Eğirdir treni istiyoruz. Isparta inanın hakediyor. İçinde Gar binası olan Millet Bahçesi olursa DDY ailesinin tarihi geçmişe bir tarihi nokta koyabiliriz.”

 

Bu haber 256 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...