İlkokul öğrencilerine Bilinçli Su Kullanımı Eğitimi

15 Ekim 2019 15:58

Isparta’da ilkokul öğrencilerini bilinçlendirmek adına "Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması" konusunda eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bazı okullarda, ilkokul öğrencilerine yönelik "Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması" konusunda eğitim programları düzenlendi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü'nde görevli Mühendis Sakine Aygün tarafından, Isparta Merkez'de bulunan Ali Haydar Albayrak İlkokulu'nda 23 öğrenciye,  Hediye Un Fabrikası İlkokulu'nda ise 15 öğrenciye "Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması'na yönelik bilgilendirme eğitimleri verildi.

Yapılan eğitimlerde, ülkemiz su kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması için, suyumuzu bilinçli ve duyarlı kullanmak,  su kaynaklarını israf etmemek gibi konular anlatıldı.

 "SU KAYNAKLARININ YÜZDE 70'İ TARIMDA BİLİNÇSİZCE KULLANILMAKTA."

Ülkemizde su kaynaklarının yüzde 70'i tarımda kullanılmaktadır. Sulanan alanların büyük bir kısmında ise geleneksel yani salma sulama yöntemi uygulanmaktadır. Ayrıca bu eğitimlerde salma sulama ile toprağımızın yıkandığı,  tuzluluk oranının yükseldiği ve zamanla çölleşmeye neden olduğu belirtilerek, geleneksel salma sulama yöntemleri yerine basınçlı sulama yöntemlerine (yağmurlama,  damla sulama sistemleri) geçilerek,  en az yüzde 50 su tasarrufunun sağlanacağı vurgulandı.

"SU KAYNAKLARI SINIRSIZ DEĞİLDİR."

Öğrencilere su kaynaklarının doğada sonsuz ve sınırsız olmadığı,  bu sebeple tarımda,  evde ve okullarda su tasarrufu sağlanmasının geleceğimiz için önemli olduğu konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

Bu haber 238 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...