“Dilenciler zorla para istemeye başladı!”

11 Mart 2013 18:33

En işlek caddelerde vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak kolay yoldan para elde etmenin yolunu bulan dilencilerin sayısı her geçen artıyor. Hatta bazı dilencilerin bayanların önüne geçerek zorla para talep ettiği ortaya çıktı.

Bugüne kadar sadece sözle vatandaşları rahatsız eden dilenciler şimdilerde yeni bir yöntem geliştirdi. Şu anda birçok vatandaş aynı konudan muzdarip. Defalarca belediyeye şikayet etmelerine rağmen bir çözüm yolu bulunamadığını ifade eden vatandaşlar şimdi de dilencilerin neredeyse kendilerinden zorla para almaya çalıştıklarını ileri sürdüler.

ÖZELLİKLE BAYANLARA DAHA ÇOK YAPIYORLAR

Dilencilerden fiziki anlamda baskı gördüğünü belirten Melek Çakır, sokakta yürümeye korkar olduğunu bildirdi. Vatandaşın huzur ve güven ortamını bozan dilencilere belediye ekiplerinin kesin bir çözüm bulamadığından yakınan Çakır, şunları söyledi: “Dilenciler eskiden beri bu yöntemle kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Isparta halkı da bildiğiniz üzere yardımseverdir. Bu durumu suiistimal ederek dilencilik yapıyorlardı.

TRAJİ KOMİK AMA ESKİ DİLENCİLİK

YÖNTEMİ DAHA MEDENİYDİ

Eskiden sadece bir yere oturup sözle para istiyorlardı. Bunu ilerleyen yıllarda geliştirdiler. Şimdi takip ediyorum sadece ben değil fiziki anlamda yolun ortasında önünüze geçiyorlar. Evet özellikle bayanlara bunu yapıyorlar. Yani zorla para almaya çalışıyorlar. Ara sokaklarda yürümekten korkar olduk. Bunu caddenin göbeğinde kalabalığın içinde yapıyorlar. Savunmasız bir anımızda ya da kimsenin olmadığı bir anda bizi görseler demek ki gasp edecekler bizi. Bu olayı pek çok kez yaşadım. Çevremdeki arkadaşlarım da buna benzer şekilde dilencilerin fiziki baskısına maruz kalmışlar. Konuyu tekrar belediye yetkililerine bildirmek istiyorum.

ŞİKÂYET EDİYORUZ AMA BİR ŞEY DEĞİŞMİYOR

Dilencilerin bu tutumunu direk Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a şikâyet ediyorum. Sesimizi duyun Başkanım. Bu tür insanlara mahal vermeyin. Zabıta ekiplerimiz görevlerini yapıyorlardır ama buna kesin bir çözüm bulsunlar. Yapılan uygulamalar anlık oluyor. Ertesi günü ya da birkaç gün sonra dilencileri tekrar sokaklarda görüyoruz. Özellikle son günlerde tekrar kendilerini göstermeye başladılar. Neredeyse bir cadde üzerinde 5 dilenci birden duruyor. Dışarıya çıkmaya korkar olduk.”

 

 

 

Bu haber 810 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...